Jutri v Pobegih Črna šagra

Čeprav ob besedi šagra nihče ne pomisli na metal glasbo, je skupina zanesenjakov iz Kopra in okolice lani s prvo izvedbo Črne šagre dokazala, da sta koncepta klasične vaške veselice in metalskega žura združljiva.

Utrinek z lanskoletne prve Črne šagre, na kateri so nastopile 
skupine Valuk, Morana, Malorshiga in Agan. Foto: Kris Dassena
Utrinek z lanskoletne prve Črne šagre, na kateri so nastopile skupine Valuk, Morana, Malorshiga in Agan. Foto: Kris Dassena

POBEGI > “Člani kolektiva Črna šagra smo odraščali z metal kulturo, za katero pa v mestu ni več prostora. Zato smo se lani povezali s kulturnim društvom ter krajevno skupnostjo Pobegi-Čežarji. Videli smo priložnost v medsebojnem sodelovanju in povezovanju dveh skrajnosti, ki imata na nek način enako bistvo - druženje, in pripravili prireditev, ki se od klasične šagre razlikuje le po glasbenem programu,” je v imenu svojega kolektiva pojasnil Aljaž Novak in dodal, da je bila lanska krstna izvedba Črne šagre med domačini dobro sprejeta.

Jutri bo tako z igrišča za zadružnim domom v Pobegih od 20. ure dalje slišati grmenje bobnov in žaganje kitar. Nastopile bodo tri skupine: black metalci Ater Era iz slovenske Istre, murskosoboški Srd (black metal, black'n'roll) ter Snøgg iz Velenja (eksperimentalni black metal).

Tako na jutrišnji Črni šagri kot na sobotni tradicionalni, na kateri bo igrala skupina Roxie, bo vstop prost.


Najbolj brano