Dober obet pred evropskim četrtkom

Konec tedna bodo na nogometne zelenice stopili še tretjeligaši in nogometno dogajanje bo še pestrejše. Vseeno pa bo osrednja pozornost veljala tradicionalnemu slovenskemu derbiju med Olimpijo in Mariborom. Oba tekmeca čaka še četrtkova obveznost v evropskih kvalifikacijah.

Maribor je v štirih tekmah domačega prvenstva zabil 15 golov, 
prejel pa je le dva.
Maribor je v štirih tekmah domačega prvenstva zabil 15 golov, prejel pa je le dva. 

KOPER > Potem ko je Olimpija v četrtek pokazala učinkovito predstavo proti HJK Helsinki v kvalifikacijah za evropsko ligo, se je izbrancem Aleksandra Linte odprlo tudi v domačem prvenstvu. Do tekme s Triglavom so zbrali vsega dve točki, proti Kranjčanom pa so pokazali doslej najboljšo predstavo v domačem prvenstvu, ki so ga sicer začeli s porazom proti Gorici. Tako bodo v taboru državnih prvakov nedeljski derbi z Mariborom dočakali precej bolj optimistični, kot so bili še pred desetimi dnevi, ko so tudi njihovi najzvestejši privrženci že metali puško v koruzo.

Na Štrajersko na izlet

Verjetno pa so le najzvestejši navijači Gorice pričakovali, da bi se belo-modri iz Ljudskega vrta vrnili s točko, veliko kot Triglav. Gorica si je privoščila blamažo. Ni sicer prvič, da so vrtnice v Ljudskem vrtu delovale, kot da so očarane s prizoriščem prišle na Štajerko le na izlet, toda tokrat je Maribor deklasiral razglašene goste. Počasi bo že začelo veljati, da je Gorica mariborski najljubši gost, saj le redko katero moštvo tako gostoljubno (pod zmožnostmi) igra v Ljudskem vrtu. Maribor je v tekmovalni formi in temu primerno se morajo slabše ekipe miselno pripraviti in zoperstaviti večkratnim državnim prvakom, če ne želijo dobiti porcije zadetkov in razprodaje ugleda. Tokratni krog prvoligaškega prvenstva je bil zaokrožen sinoči.

Devet zadetkov obeh večnih tekmecev obeta zanimiv evropski četrtek, verjetno pa še bolj zanimiv nedeljski večer v Stožicah. Olimpija mora v četrtek le pametno odigrati povratno tekmo tretjega predkroga evropskega pokala s Helsinki, saj ima s 3:0 idealno izhodišče za vstop v četrti predkrog, v preddverje raja, ki se imenuje skupinski del evropske lige. Maribor je pred zahtevno preizkušnjo, ki pa nikakor ni misija nemogoče, saj je že znal pozitivno reševati podobne situacije. Škotski Glasgow Rangers ima izhodišče 3:1, gol Mitje Vilerja v gosteh daje upanje vijoličastim. A upanje lahko hitro ugasne, če Škoti pod taktirko legende Liverpoola Stevna Gerrarda, dosežejo zadetek.

Štirje s polnim izkupičkom

Uvodna kroga tekmovanja v drugi SNL sta potrdila napovedi, da bomo letos spremljali še bolj izenačeno tekmovanje kot lani. Na nedeljskih tekmah je še drugo zmago v sezoni uspelo doseči Rogaški, ki je z 2:1 slavila v Beltincih in se tako pri stoodstotnem izkupičku pridružila Dravi, Bravu in Nafti 1903, precej boljši kot v uvodnem krogu pa je bil tudi primorski izkupiček. Odpustkov v tekmovanju ne bo, v to so se prepričali vsi, v soboto predvsem Dekani, ki bi si po priložnostih zaslužili poln izkupiček proti Nafti, vendar pa so ostali praznih rok. Bolje od pričakovanj je začela predvsem Drava, ki je tekmecem zabila že osem zadetkov. Tudi zato, ker je imela lažji spored.


Najbolj brano