V novi številki Primorskih novic preberite

Zahvaljujoč štirim rumenim škatlicam ob železniških tirih med Rodikom in Kozino bodo lahko požari ob železnici le še preteklost. Ali pa jih bo vsaj bistveno manj.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

Na čelu Novinec, ki ni novinec

Svet Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper na razpisu za direktorsko mesto ni izbral nikogar, za vršilca dolžnosti pa je imenoval Darija Novinca, ki je že doslej delal v tem zavodu.

Občina Nova Gorica kupuje delnice Komunale

Uprava Mestne občine Nova Gorica je sredi vročega poletja presenetila z nenadnim sklicem izredne seje občinskega sveta, ki bo v ponedeljek. Razlog je, da je občina na mizo dobila ponudbo za odkup dobrih desetih odstotkov delnic novogoriške družbe Komunala.

“Snemanje v Sarajevu sem doživljal kot rock'n'roll”

Delavnik Martina Turka se je v minulih tednih začenjal ob sedmih zjutraj in se raztegnil do sedmih zvečer. Takšen ritem so mu narekovali zadnji snemalni dnevi celovečerca Ne pozabi dihati, tržaški režiser s stalnim naslovom v Ljubljani pa se že odpravlja v Sarajevo.

Tepel mater in grozil z orožjem

V sredo zvečer so policisti v Boninih aretirali 44-letnega moškega, ki je pretepal svojo 79-letno mater, v četrtek pa so ga vklenjenega pripeljali domov in ob njegovi prisotnosti pregledali hišo.

Na Primorskem gore in hribi ponujajo čudovite razglede

Razgledi na najvišjih točkah so od nekdaj predstavljali izziv in navduševali pohodnike. Tudi Primorska se lahko pohvali s čudovitimi razgledi. Naša ekipa je izbrala šest vrhov med Posočjem in Istro, a možnosti za pohodništvo je še veliko.

Četrti na dirki Northcape-Tarifa

Sočasno s kolesarji slovitega francoskega toura so se cilju v španski Tarifi bližali nekateri počasnejši udeleženci non-stop dirke Northcape-Tarifa. Medtem je že doma v Prvačini četrti na tej dirki, najhitrejši Slovenec - Andrej Zaman.

Z rolko bi se vozil tudi v službo na Kozino

Aljaž Jerman je Koprčan. Natančneje z Markovega hriba oziroma Markovca, ki ima zanj in za njemu podobne veliko pomanjkljivost: tam je mogoče rolkati le navzdol. Jerman je namreč navdušen rolkar.

Do cone po pločniku

Ob robu poslovne cone Risnik pri glavni cest proti Divači je že nekaj časa gradbišče. A ne urejajo novega priključka za cono, kot marsikdo sklepa, pač pa le dovoz do tamkajšnje čistilne naprave.

Napad na vrh kombinacije

V Argentini se te dni začenjajo snežne priprave ženske smučarske reprezentance za novo sezono. V kombinaciji in slalomu je prva dama ekipe Novogoričanka Ana Bucik, ki želi v zadnji sezoni, ko je kombinacija še v programu svetovnega pokala, doseči ali preseči lani doseženo tretje mesto.


Najbolj brano