Tepel mater in grozil z orožjem

V sredo zvečer so policisti v Boninih aretirali 44-letnega moškega, ki je pretepal svojo 79-letno mater, v četrtek pa so ga vklenjenega pripeljali domov in ob njegovi prisotnosti pregledali hišo. Odkrili so italijansko puško, starodobno pištolo, naboje in mačeto. Po hišni preiskavi so ga izpustili.

Domačin z Boninov je doma hranil naboje za vojaško puško in 
najmanj 150 let star samokres. Foto: PU Koper
Domačin z Boninov je doma hranil naboje za vojaško puško in najmanj 150 let star samokres. Foto: PU Koper

BONINI > V sredo zvečer so domačini začudeno pogledovali na številna policijska vozila, ki so brzela proti Boninom in se ustavila ob hiši tik pod vrhom boninskega hriba. S koprske policijske uprave so včeraj pojasnili, da so policisti odhiteli na pomoč 79-letni domačinki, ki je poklicala na pomoč, ker jo je tepel njen 43-letni sin. Policisti so ugotovili, da sin matere ni le pretepal, ampak ji je med nasilnim dejanjem tudi grozil z orožjem.

Že v sredo zvečer so ga aretirali in ga odpeljali v pridržanje, v četrtek dopoldne pa so ga pripeljali nazaj na Bonine in po odredbi sodišča pregledali stanovanje in druge prostore, ki jih je uporabljal. Kot se je izkazalo, 43-letnik ni grozil na pamet, ampak je res imel orožje. Policisti so pri njem odkrili italijansko puško iz druge svetovne vojne, najmanj 150 let staro pištolo oziroma samokres, več nabojev za puško in mačeto.

Policisti so mu orožje zasegli in ga takoj po hišni preiskavi izpustili na prostost, vendar so mu prepovedali približevanje materi. Če bo prepoved kršil, bo končal v priporu. Policisti še ugotavljajo znake kaznivega dejanja ali prekrška v zvezi z orožjem, zagotovo pa ga bodo ovadili zaradi nasilništva.


Najbolj brano