Triglav je bil spet previsok

Novogoričani po tretjem krogu prve slovenske nogometne lige sicer ostajajo neporaženi, a proti Triglavu vendarle niso dočakali želene zmage in izenačitve z Mariborčani na vrhu lestvice pred nedeljskim medsebojnim obračunom v Ljudskem vrtu. Sinoči so se s Kranjčani razšli z remijem 1:1.

Zadetek Osujija Amarachija (v belem dresu) je zadostoval le za točko s Kranjčani.  Foto: Foto Lado
Zadetek Osujija Amarachija (v belem dresu) je zadostoval le za točko s Kranjčani.  Foto: Foto Lado

NOVA GORICA > Prvi polčas se je po videnem za Gorico razpletel naravnost odlično. Gostitelji so tekmo sicer začeli podjetno in poletno. Začetni novogoriški naboj pa je po 15 minutah splahnel. Igra je bila raztrgana, bistveno več je bilo napak. Ena bi bila kmalu usodna.

Žiga Lipušček je na svoji polovici izgubil žogo, Luka Majcen pa je domala neoviran stekel proti domačim vratom. Namesto zaključnega strela se je na novogoriško srečo odločil za podajo. V zgoščenem napadalnem prostoru novogoriški ustvarjalci niso prišli do izraza, pa tudi sicer niso bili posebej razpoloženi.

Gorica : Triglav 1:1 (1:0)

Športni park, gledalcev 400 sodnik Glažar (Hajdina) 6. Strelca - 1:0 Osuji (43), 1:1 Majcen (75).

Gorica: Sorčan 7, Celcer 6, Tomiček 6, Lipušček 5,5, Hodžić 6, Kolenc 6, Grudina 6, Osuji 6,5, Marinič 6 (od 55. Džuzdanović 6), Kotnik 5,5 (od 69. Smajlagić -), Filipović 6 (od 76. Gulič -). Trener: Miran Srebrnič.

Triglav: Curanović 6, Elsner 6, Žurga 6, Alič 6, Udovič 6, Mlakar 6, E. Kryeziu 6, Kumer 6, Tijanić 6,5, Kuhar 6, Majcen 6,5. Trener: Dejan Dončič.

Rumeni kartoni: Marinič, Tomiček; Majcen, Žurga, E. Kryeziu.

Kranjska obramba je klonila iz prekinitve. Uroš Celcer je izvajal kot Osuji Amarachi pa dosegel gol z glavo, kar nikakor ne sodi med specialnosti Nigerijca. Čeprav je zadetek padel v končnici prvega polčasa, pa bi po proslavljanju vodstva kmalu prišlo do streznitve. Grega Sorčan je poskrbel za potezo tekme za minimalno vodstvo ob odmoru.

Tudi drugi polčas je razumljivo postregel z bolj odprto predstavo. Dlani domačih gledalcev sta ogrela strela Andrije Filipovića in Leona Mariniča, ki je kmalu prepustil mesto Amelu Džuzdanoviću. Slednji je bil navdahnjen, manjkal pa je učinkovit zaključek soigralcev za udobnejšo prednost. Zadetek zaostanka so namreč Kranjčani izničili. Spet je bila usodna prekinitev. Za izenačenje pa je poskrbel prav nekdanji nogometaš Gorice Luka Majcen.


Najbolj brano