Zbirajo pomoč za družino pokojnega pilota, očeta šestih otrok

V nedeljski letalski nesreči nedaleč od Bovca je življenje izgubil 46-letni Stjepan Količ iz Brežic. Izkušeni pilot, ki se je pred leti podal na samostojno podjetniško pot, je za sabo pustil šest otrok in ženo, zato na Župnijski Karitas Brežice zbirajo prostovoljne prispevke za družino Količ.

 Vzroki za nesrečo še niso znani, v službi za preiskovanje letalskih 
nesreč pa so potrdili, da pripravljajo uvodno poročilo o nesreči, ki 
ga bodo objavili prihodnji teden. Foto: GZ Bovec
Vzroki za nesrečo še niso znani, v službi za preiskovanje letalskih nesreč pa so potrdili, da pripravljajo uvodno poročilo o nesreči, ki ga bodo objavili prihodnji teden. Foto: GZ Bovec

Nedeljska tragična letalska nesreča v bližini Bovca, ko je kmalu po vzletu s tamkajšnjega letališča strmoglavilo motorno letalo tipa DR 400 robin, je poleg domačega letalskega sveta zagotovo najbolj pretresla številčno družino pokojnega 46-letnega pilota Stjepana Količa iz Brežic.

Štefko, kot so mu pravili znanci, je po besedah njegove žene Mateje nekaj po 12. uri “h Gospodu poletel”.

Podatki za prispevek

Župnijska Karitas Brežice, Cesta prvih borcev 34, 8250 Brežice

TRR: SI56 0237 3009 2546 466 (račun je odprt pri NLB). Koda: CHAR

Sklic/referenca: SI99

Na položnici pod namen nakazila obvezno napišite “Donacija družini Količ”.

Mož tisočerih idej

Tisti, ki so ga poznali, so ga označili za čudovitega in predanega moža, pozornega očeta šestih otrok in obenem za strastnega letalca. V Škofijski Karitas Brežice, kjer zbirajo prostovoljne prispevke za družino Količ, so še dejali, da je bil mož globoke vere in pogoste molitve ter tisočerih idej. Znanci so ga poznali kot iskrenega, dobrotljivega in veselega moža, ki je vedno rad pomagal, kadar je kdo pomoč potreboval. Kljub mnogim obveznostim in številčni družini sta z ženo Matejo nesebično darovala svoj čas in skozi leta vodila več zakonskih skupin, pričevala in mnoge pare navdihovala za gradnjo odnosov, so še zapisali.

O vzrokih nič novega

Pred leti se je Količ, sicer tudi predsednik Aerokluba Posavje, podal na samostojno podjetniško pot in tako s trdim delom vzdrževal številčno družino. Prav zaradi tega je sedaj družina ob njegovem nenadnem odhodu ostala v toliko večji stiski in negotovosti. V karitas zato zbirajo prostovoljne denarne prispevke. Vzroki za nesrečo še niso znani, v službi za preiskovanje letalskih nesreč pa so potrdili, da pripravljajo uvodno poročilo o nesreči, ki ga bodo objavili prihodnji teden.


Najbolj brano