Danes in jutri vrhunec sezone odbojke na mivki

Športni park Ludus v ljubljanskem predmestju Črnuče in priložnostna igrišča v središču prestolnice (na Kongresnem trgu) bodo danes, jutri in v nedeljo gostila državno prvenstvo mlajših kategorij in članski turnir svetovne serije v odbojki na mivki.

Kakšne taktične inačice so za ljubljanski turnir pripravili primorski 
aduti? Foto: Zdravko Primožič/FPA
Kakšne taktične inačice so za ljubljanski turnir pripravili primorski aduti? Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > Že današnje celodnevne tekme kvalifikacij turnirja FIVB Beach Volleyball World Toura v športnem parku Ludus, obetajo zanimive odbojkarske predstave 96 dvojic iz 29 držav. Še bolj to velja za jutrišnji program glavnega turnirja in za nedeljske izločilne moške in ženske boje - od četrtfinala dalje, ki se bodo v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, začeli ob 10. uri. Moški in ženski finale bosta v nedeljo ob 21. oziroma ob 22. uri - tudi v neposrednem prenosu nacionalne televizije.

Primorska je na članskem turnirju zastopana predvsem v ženski konkurenci - s pari Tjaša Kotnik-Tjaša Jančar (državni prvakinji), Ana Skarlovnik-Jelena Pešić (srebrni na DP) in Nina Lovšin-Tajda Lovšin. Med moškimi na turnirju s članom Črnuč Gašperjem Plahutnikom igra odbojkar kanalskega Salonita Sergej Drobnič. Možnost za visoko uvrstitev imata predvsem štajersko-koroški navezi: državna prvaka Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik ter Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki redno igrata na turnirjih svetovne serije. Dogajanje bo skrbno spremljal selektor naše reprezentance na mivki, Koprčan Jasmin Čuturić.

Danes bodo na Kongresnem trgu od 10. ure dalje tekme za odličja državnega prvenstva mlajših kategorij - od U-14 do U-20. Niz finalnih tekem se bo začel ob 16. uri. Najzanimivejši bo moški finale do 20 let, ki se bo pričel ob 21.50. Skoraj vse primorske dvojice so izpadle že pred polfinalom, kamor pa je napredoval par Salonitove šole Vasja Jeklin - Benjamin Mugerli.


Najbolj brano