Manj stresa, več golov

Briški nogometaši bodo svojo tretjo zaporedno drugoligaško sezono začeli v soboto v Rogaški Slatini. Ekipa je doživela precej sprememb. Začele so se na trenerski klopi, kamor se je usedel Dominik Beršnjak.

Briški nogometaši vstopajo  v svojo tretjo zaporedno drugoligaško 
sezono.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Briški nogometaši vstopajo v svojo tretjo zaporedno drugoligaško sezono.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

VIPOLŽE > Kakšna bo briška podoba na igrišču? “Živahna in napadalna,” zatrjuje novi vodja stroke v Brdih, za katerega je to pravzaprav prvi trenerski izziv v Sloveniji. Potem ko je sklenil igralsko pot, se je trenerske obrti učil na Poljskem in v Avstriji. V Sloveniji je Dominik Beršnjak pustil pečat kot nogometaš zvezne vrste Celja z močnim strelom, a tudi značajem. Vsekakor bo zanimivo videti, kako bo ekipa sprejela njegove zamisli in kako jih bo prenesla v prakso. Slab začetek, dober konec je bila značilnost preteklih dveh drugoligaških sezon, v katerih so se v Brdih med prvenstvom vrstile trenerske, a tudi igralske rošade.

Želijo si v sredino lestvice

“V vseh pogledih bi si želeli manj stresno sezono. Rezultatsko so cilji povezani z uvrstitvijo v sredino lestvice, hkrati pa bomo upoštevali tudi razvojni vidik igralcev in učvrstitev klubske piramide z mlajšimi selekcijami,” je p0vedal direktor kluba Dejan Rijavec, ki je imel v prvih poletnih mesecih polne roke dela. V klubskih pisarnah je bilo namreč precej prometa. Potem ko so se razšli z Antonom Žlogarjem, se je bilo treba najprej dogovoriti z novim trenerjem, nato pa je sledilo reševanje igralske križanke. Ekipa bo spremenjena predvsem v obrambnem delu. V Brdih ni več Marka Rojca, Matije Kavčiča, Bineta Kavčiča in tudi Marka Furlana, ki po prihodu iz Adrie spomladi zaradi poškodbe dejansko ni igral. Vsaj v prvem delu sezone Beršnjak ne bo mogel računati niti na Gorana Terzieva, ki ga čaka operacija kolena.

8 novih nogometašev so pred novo sezono registrirali v članski ekipi NK Brda.

Če b0do Brici v resnici napadalno usmerjeni, potem bodo še več odgovornosti morali prevzeti tudi nogometaši v obrambni vrsti. Denisa Jazbarja niti ne moremo uvrstiti med prave novince. Po enoletnem igranju v zamejstvu se vrača v briško okolje. V obrambnem delu, kjer se bo morda zgodil še kakšen prihod, so v poletnem premoru prišli v Brda še Žan Florjanc (prej Krka), Franci Perko, ki je nazadnje igral v mlajših selekcijah Interblocka, ter Srb Vuk Kostić. Matic Marcius (prej Bravo) in Jan Štrukelj, ki je posojen iz Gorice, sta krilna nogometaša. Iz briškega mladinskega pogona pa sta se članski vrsti priključila zvezni igralec Jure Bužinel in Kristijan Petrovčič, ki bo opravljal vlogo tretjega vratarja.

Igrali bodo za gol več

“Ekipa je spremenjena, a tudi mlada in željna dokazovanja. Izziv je velik, velike so tudi ambicije. V prvi vrsti bomo igrali za gol več v mreži tekmeca, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo v rezultatskem pogledu. Vsak bi želel zmagovati, ekipa pa je gotovo sposobna uvrstitve v sredino lestvice,” je povedal Beršnjak, ki mu bo na klopi pomagal Luka Cijan. Trener vratarjev je Tomaž Lulik. Nov je tudi kapetan. Po odhodu Rojca bo trak nosil srbski napadalec z belgijskim državljanstvom Sascha Varga, ki bo seveda v prvi vrsti zadolžen za zadetke.


Najbolj brano