Vodni park, pa še tuši

Od danes bo kopališče Žusterna, eno od dveh kopališč v koprski občini, bogatejše za novo ponudbo - vodni park, nad katerim bodo navdušeni predvsem otroci.

Vodni park bo največ veselja zagotovo prinesel otrokom. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Vodni park bo največ veselja zagotovo prinesel otrokom. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Z vodnim parkom ali seafunom bo Active Koper obogatil svojo ponudbo za aktivno preživljanje prostega časa ob in na morju. Več napihljivih elementov je med seboj povezanih približno 40 metrov od obale, znotraj ograjenega kopališča Žusterna.

Podobna igrala so zelo popularna na hrvaški obali, imajo jih tudi v Portorožu in Strunjanu, v Kopru pa jih vidimo prvič. Po njih lahko obiskovalci plezajo, skačejo in se na druge načine zabavajo. V vodnem parku, ki ima površino 24x15 metrov, so štirje tobogani, ena lestev, dva trampolina in plezalna stena Triglav, ki je namenjena zahtevnejšim uporabnikom (na fotografiji levo). Za polurne užitke bo potrebno odšteti štiri evre, vodni park, v katerega so vabljeni otroci nad sedmim letom starosti, pa bo odprt do konca kopalne sezone.

Prav pred začetkom letošnjega prvega vročinskega vala so se kopalci na kopališču v Žusterni razveselili tudi novih prh. Doslej so namreč številni obiskovalci imeli na voljo (če izvzamemo prhe ob bazenu) zgolj en tuš, še ta pa v letošnji sezoni ni bil vedno brezhiben. Za kopalce je to predstavljalo že težavo, zato je Zavod za šport nedaleč stran od dosedanje prhe postavil štiri nove.


Najbolj brano