Na Dolgi njivi je v nekaj minutah dvakrat počilo

Minuli prvi pravi poletni konec tedna brez večjih padavin je na ceste privabil številne voznike motornih koles. Za nekatere med njimi se na severnoprimorskih cestah vožnja ni končala brez posledic. Skupili so jo predvsem tuji motoristi.

Na Dolgi njivi so se v nedeljo poškodovali trije italijanski motoristi. Foto: PU Nova Gorica
Na Dolgi njivi so se v nedeljo poškodovali trije italijanski motoristi. Foto: PU Nova Gorica

SEVERNA PRIMORSKA > Novogoriški policisti so v nedeljo popoldne pri Plavah obravnavali kar dve prometni nesreči. Okoli 17.20 je 25-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Nove Gorice speljevala s parkirišča na Dolgi njivi in zavijala levo proti Plavam. Izsilila je prednost italijanskemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz solkanske smeri. Trčil je v avto in padel po vozišču. Pri padcu sta se tako voznik kot njegova sopotnica, tudi Italijanka, lažje poškodovala.

Zatem je na kraj nesreče pripeljal italijanski voznik motornega kolesa in se z vozilom ustavil. Za njim je pripeljala še italijanska motoristka, ki pa ni uspela ustaviti in je s sprednjim delom kolesa trčila v zadnji del stoječega motorja, nakar sta oba padla po tleh. Policisti so v tem primeru obravnavali dve ločeni prometni nesreči. Vsem trem italijanskim motoristom so novogoriški reševalci na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so jih z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico v Gorici. Obema povzročiteljicama prometnih nesreč so policisti izdali plačilna naloga.

V nedeljo dopoldne se je nesreča zgodila na cesti med Godovičem in Hotedršico. Trčili sta osebno vozilo in voznik z motornim kolesom. Idrijski in logaški prostovoljni gasilci so zavarovali kraj nesreče, idrijski reševalci pa so poškodovanega motorista odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Okoli 12.30 pa so posredovali ajdovski policisti, saj je na opuščeni gozdni poti na težko dostopnem terenu na nanoški planoti padel nemški motorist in se poškodoval. Ajdovski gasilci so ponesrečenca prepeljali do mesta, kjer so ga pričakali reševalci. Ti so ga nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Motorno kolo tipa enduro so dvignili iz jarka in ga spravili v gasilski dom v Ajdovščini. Policisti bodo tujega motorista oglobili zaradi kršitve zakona o varstvu narave.


Najbolj brano