Tlačilni poligoni so nov hit

Postojnska občina je v zadnjem obdobju uredila šest kolesarskih poligonov, imenovanih tlačilni poligoni ali koloparki (angleško pumptrack), kakršne že poznajo v več slovenskih mestih in ki v zadnjem obdobju postajajo priljubljena oblika rekreacije.

Tako lahko otroci in mladi svoje spretnosti preskušajo na poligonu v Postojni.
Tako lahko otroci in mladi svoje spretnosti preskušajo na poligonu v Postojni. 

POSTOJNA > S kolesi, pa tudi skiroji, rolkami ali rolerji lahko otroci in mladi svoje spretnosti preizkušajo v Postojni, Prestranku, Orehku, Dilcah, Bukovju in Planini. Prvi trije poligoni so asfaltni, ostali pa so zemeljski oziroma peščeni.

Odziv mladih je, kot pravijo v občinski upravi, kar velik. “Dobili so dodatne prostore, kjer se lahko družijo in sproščajo energijo, zato nas veseli, da so bili poligoni dobro sprejeti.”

Pobudo za ureditev tlačilnih poligonov je podalo Športno kulturno društvo Dejmo iz Orehka z željo, da bi mladim približali ta kolesarski šport ter obenem vzbudili željo po gibanju in druženju. “Mladi potrebujejo nove izzive, nekaj, s čimer jih zaposlimo, odvrnemo od računalnikov in telefonov. Vožnja po poligonu krepi sposobnost obvladovanja ravnotežja in koordinacije,” je tedaj poudaril predsednik društva Dejan Gorenc, nekdanji tekmovalec in gorski kolesar.

Občina je za ureditev poligonov odštela 85.200 evrov, od tega je na razpisu Fundacije za šport prejela 20.800 evrov.


Najbolj brano