Izkušena trenerja za zahtevno sezono

V senci svetovnega nogometnega prvenstva so tudi nižjeligaški klubi pričeli s pripravami na novo sezono. V enem od petih primorskih drugoligašev, Jadranu Dekani, so pošteno zavihali rokave, saj se zavedajo, da bo nova sezona v drugi SNL še za odtenek zahtevnejša.

Nogometaše Jadrana (v belih dresih) čaka zahtevnejša sezona od 
lanske. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Nogometaše Jadrana (v belih dresih) čaka zahtevnejša sezona od lanske. Foto: Zdravko Primožič/FPA

DEKANI > Minula sezona je bila za nogometaše, trenerje in ves strokovni štab dekanskega kluba turbulentna. V novo sezono vstopajo v drugačni podobi, saj so povsem spremenili strokovni štab. Alen Šćulac, Nevij Finkšt in Peter Kocjančič, ki so v prejšnji sezoni krmarili dekansko barko, so preteklost. Nova obraza, v primorskemu nogometu že dolgo znana, sta Nedžad Okčić in Alfred Švicko Jermaniš.

Želijo biti stabilen drugoligaš

“Želimo postati stabilen drugoligaš, zato smo v klub pripeljali tako izkušena moža. S spremembo števila ekip v drugi SNL, ki jo je Nogometna zveza Slovenije uvedla prejšnjo sezono, je to tekmovanje postalo precej bolj zanimivo, a obenem tudi zahtevno. Glavnega trenerja Nedžada Okčića ni potrebno posebej predstavljati, saj je s Koprom leta 2010 osvojil naslov državnega prvaka. Del ekipe bo tudi Alfred Jermaniš, ki je v prejšnji sezoni deloval v prvoligaškem nogometu. Prav gotovo nam bodo tudi njegove izkušnje v veliko pomoč,” je o vlogi trenerskega dvojca spregovoril predsednik Jadrana Dekani Patrik Piciga.

Okčić in Jermaniš se poznata še iz mladosti, kar bo velika prednost pri vodenju ekipe. “Z Nedžadom se zelo dobro poznava, saj sva prijatelja še iz otroštva. Verjamem, da bova skupaj dobro sodelovala,” je povedal 51-letni Jermaniš. Podobnega mnenja je tudi Okčič, ki v sodelovanju z Jermanišem vidi veliko pozitivnega: “Vse je podrejeno načrtnemu delu. Veseli me, da je klub na zdravih temeljih in da v njem deluje veliko ljudi. Zase lahko trdim, da nisem konflikten, deloval sem v številnih klubih in ljudje me poznajo. Švicko bo v veliko pomoč, saj bo poleg dela z ekipo veliko sodeloval tudi pri oblikovanju igralskega kadra.”

Osvežen igralski kader

Vsekakor bo ključen osvežen igralski kader. V klub si želijo zvabiti predvsem mlade fante, željne dokazovanja. “Lanska zasedba ostaja skoraj nespremenjena. Odšla sta zgolj Jurij Požrl, ki se je pridružil Sežani, in Marko Krivičić. Veseli nas, da se po hujši poškodbi vrača Gregor Ščulac. Odločil se je, da bo nadaljeval, kar je za ekipo izjemno pomembno,” je nekaj besed o sestavi igralskega mozaika povedal Piciga. Še pomembnejši so prihodi določenih nogometašev. Prvi novinec je 22-letni vezist Robi Gajšek, sicer nekdanji član Kopra in Ankarana. Čeprav ostalih prihodov v klubu še ne razkrivajo, pa je bilo na pripravljalni tekmi med Ankaranom Postojno in Jadranom Dekani opaziti precej novih obrazov. V dresu Dekanov sta med drugimi zaigrala prav nekdanja člana Ankarana Patrik Matošević in vratar Matej Paal. Dekančani, ki bodo svoje nastope v drugi SNL odprli v nedeljo, 5. avgusta, pri Rolteku iz Doba, bodo pred tem odigrali še nekaj prijateljskih tekem. Pomerili se bodo z Jadranom H-K, Ilirijo, Izolo in Biljami.


Najbolj brano