V novi številki Primorskih novic preberite

Mipov stečajni upravitelj je od oktobra 2016, ko je nastopil z delom, unovčil kar nekaj dolžnikovih nepremičnin in premičnin, predvsem v obratu Kromberk. Na podlagi tega je sodišču predlagal poplačilo ločitvenih upnikov. Ponovno zbira tudi ponudbe za prodajo receptur za mortadelo in blagovne znamke Mip.

Stečajni upravitelj ponovno zbira tudi ponudbe za prodajo receptur za mortadelo. Foto: Leo Caharija
Stečajni upravitelj ponovno zbira tudi ponudbe za prodajo receptur za mortadelo. Foto: Leo Caharija

Z novega heliporta v Postojni odletel prvi inkubator

Le nekaj dni zatem, ko je postojnska občina zaključila z ureditvijo novega heliporta, je z njega že poletel prvi vojaški helikopter, ki je v ljubljanski klinični center prepeljal novorojenčka v inkubatorju. “Prav gotovo je heliport dobrodošla pridobitev,” pravijo v postojnski porodnišnici, ki je bila pobudnik izgradnje in ki ji bo heliport tudi v prvi vrsti namenjen.

Razvojne kazalce v Idriji naj bi preobrnili

Pred sedmimi leti utopično zastavljeni strategiji inovativnega razvoja občine Idrija je grdo spodletelo. Z izjemo rastočega gospodarstva in nove infrastrukturne opreme so skoraj vsi preostali razvojni kazalci obrnjeni navzdol. S prilagoditvijo strategije realnejšim, a sodobnim ciljem, naj bi občina znova ujela korak s hitreje razvijajočimi se občinami.

Les in steklo za novi vrtec v Dekanih

Novi vrtec ob OŠ Dekani s svojim lesenim in steklenim videzom zbuja precej pozornosti. Delavci podjetja Godina iz Hrpelj, ki ga je koprska občina na razpisu izbrala kot najugodnejšega izvajalca, se zdaj ukvarjajo z gradbeno-obrtniškimi deli v notranjosti objekta in zunanjo ureditvijo, kmalu pa bodo položili tudi parket.

Po letu dni pisna sodba in prva pritožba v zadevi Vasić

Po letu dni od izreka sodbe je dvanajsterica obtoženih in prav toliko njihovih zagovornikov v zadevi Vasić v minulih dneh le prejela pozive za dvig sodbe. Tožilstvo se je nanjo že pritožilo, zato bo novogoriško sodišče vpletene najprej seznanilo s pritožbo, nato pa počakalo še na napovedane pritožbe obrambe.

Koprčanu za štiri rope skoraj osem let zapora

Sodnica okrožnega sodišča v Ljubljani je v začetku tedna 45-letnemu Koprčanu za štiri rope in še dve drugi kaznivi dejanji prisodila skoraj osem let zapora. Oleg Đ. je kazniva dejanja priznal in tako dobil precej popusta. “Če ne bi priznali in bi imeli sojenje, bi vam prisodila 20 let zapora,” je po razglasitvi sodbe sodnica opozorila Koprčana.

Intervju z Gvidom Bratino: “Ves svet je postal ena velika raziskovalna skupina”

Na zunaj stavba na območju nekdanje vojašnice v Ajdovščini ni prav nič posebnega. Vhod v prostore, kjer domuje Laboratorij za fiziko organskih snovi Univerze v Novi Gorici, pa bi lahko bil vhod v katerokoli poslovno stavbo. V resnici skozi steklena vrata vstopajo raziskovalci z vsega sveta, ki razmišljajo o ne le znanstveno, ampak tudi tehnološko vznemirljivih temah. Vodja laboratorija ter prorektor za znanost in umetnost Gvido Bratina je pred kratkim domov prinesel prestižno Preglovo nagrado za posebne dosežke. A to je še najmanj ...

Zgodba o ročnem klesanju kamna, kot je že desetletja ni bilo

V Sloveniji že desetletja nismo bili priča prizorom, kakršne je bilo mogoče v zadnjih dneh spremljati na domačiji Pr' Petrov v Logatcu, kjer so izpod obokanega stropa nekdanjega hleva, danes kulturno-družabnega središča, odstranili stare kamnite stebre in jih nadomestili z novimi, ročno izklesanimi. Gre za del neobičajne obnove spomeniško zaščitene domačije, pri kateri so se povezali ozaveščen mlad dedič stare hiše, Višja strokovna šola Sežana in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, svoj del so prispevali tudi lipiški kamnolom in lokalni obrtniki, projekt pa je podprla tudi občina.


Najbolj brano