Na sedežu UNG tudi sedem sob

Univerza v Novi Gorici bo v novem študijskem letu svojim študentom ponudila tudi bivanje v dvorcu Lanthieri v Vipavi. Študentska pisarna univerze sprejema prijave do 30. avgusta.

V “Lanthieriju” bo po novem lahko bivalo 14 študentov.     Foto: Leo Caharija
V “Lanthieriju” bo po novem lahko bivalo 14 študentov.  Foto: Leo Caharija

VIPAVA > Po podatkih Renate Kop iz Študentske pisarne Univerze v Novi Gorici je v Lanthierijevem dvorcu na voljo sedem dvoposteljnih sob. Vsaka ima kopalnico, kuhinja je skupna.

Kopova je pojasnila še: “Sobe so klasične študentske, s posteljo, pisalno mizo in z omaro. Na voljo je brezplačni brezžični internet. Kuhinja omogoča pripravo konkretnih obrokov. Mesečno bivanje stane od 120 do 164 evrov, odvisno od velikosti sobe. V ceno sta všteta tudi posteljnina in tedensko čiščenje sob.”

Mesečno bivanje stane od 120 do 164 evrov, odvisno od velikosti sobe.

Prijave na razpis sprejemajo do 30. avgusta. Rezultati bodo znani najkasneje do 25. septembra. Za sprejem lahko zaprosijo študenti novogoriške univerze s statusom rednega študenta. Komisija bo pri razvrstitvi upoštevala tudi študijski uspeh kandidatov.

Sicer pa so študenti novogoriške ustanove trenutno nastanjeni tudi v Dijaškem domu Škofijske gimnazije Vipava, pri zasebnikih, v domovih v Novi Gorici, ki imajo subvencijo, in v Dijaškem domu Ajdovščina.

V študentski pisarni ob tem vabijo zasebnike, ki bi želeli oddajati namestitev za študente v Vipavi, Ajdovščini ali Novi Gorici in okolici, da se obrnejo na elektronski naslov (studentska.pisarna@ung.si ali na telefonski številki 05 3315 234 in 05 9099717).

Podatke o prostih zasebnih namestitvah služba nato posreduje študentom, ki jih zanima bivanje pri zasebnikih. Renata Kop je ob tem spomnila še, da se lahko študenti v Vipavi, Ajdovščini in Novi Gorici prehranjujejo tudi na študentske bone.


Najbolj brano