Kaj bo prinesla združitev?

Po lanski prvoligaški sezoni, ki so jo odigrali na “domačih” stadionih v Dravogradu in Novi Gorici, je Nogometni klub Ankaran svoje novo domovanje našel v Postojni, kjer je združil moči s tamkajšnjim klubom.

Nogometaši Ankarana so po novem doma v Postojni. Foto: Simon Maljevac
Nogometaši Ankarana so po novem doma v Postojni. Foto: Simon Maljevac

POSTOJNA > “Po dolgoletnem sodelovanju med kluboma v mlajših in mladinskih selekcijah je s potrditvijo na skupščinah obeh klubov prišlo do pripojitve NK Postojna k NK Ankaran. Izbrali so vodstvo in novi upravni odbor,” je pojasnil predsednik NK Ankaran-Postojna Sebastjan Dvojmoč.

Drugoligaš bo domače tekme igral v Postojni, ki je lani nastopala v primorski ligi. Vodstvo kluba se nadeja, da bi k sodelovanju vendarle lahko privabili tudi generalnega pokrovitelja iz lokalnega okolja. “Gre za željo obeh klubov po boljšem in učinkovitejšem športnem delovanju v okolju, kjer politika ne narekuje delovanja športnih klubov, temveč s posodabljanjem infrastrukture ter naklonjenostjo nogometu in ostalim športom omogoča napredek,” je dodal Dvojmoč. Člansko zasedbo bo vodil Vlado Badžim, ki mu bosta pri delu pomagala asistent Sandi Sejdinovski in trener vratarjev Dejan Mršić. Bogdan Ribaljičenko bo fizioterapevt in tehnični vodja, Matjaž Čelhar ekipni menedžer, Luka Madžarović in Radovan Cvetković ekonoma, medtem ko bo za stike z mediji skrbel Tadej Ažnoh. Po besedah prvega moža kluba bo igralska zasedba dokončno sestavljena do konca avgusta, o konkretnih ciljih pa bo več znanega po koncu prestopnega roka.

Gliha v Aluminij

Prvoligaš iz Kidričevega je podpisal pogodbo z 21-letnim bočnim branilcem Erikom Gliho. Zdaj že nekdanji član Ankarana je bil v jesenskem delu zadnje sezone tudi član italijanskega Avellina, kjer pa ni dobil veliko priložnosti. V prvi SNL je sicer odigral 41 tekem, ob tem pa je zabeležil 22 nastopov za reprezentance U-18, U-19 in U-21. V statistiki ima še 63 odigranih tekem v drugi ligi in štiri pokalna srečanja.

“V prvi ligi smo dobili precej izkušenj in se marsikaj naučili. Še posebej to, da si je dobro obstanek zagotoviti vsaj pet krogov pred koncem prvenstva. Če bo obstajala možnost, bomo te izkušnje uporabili za vrnitev v prvoligaško druščino,” je zaključil Dvojmoč.

Badžimovi izbranci so v začetku meseca že odigrali prva pripravljalna dvoboja. S hrvaškim prvoligašem Istro iz Pulja so izgubili z 0:5, premagali pa so drugoligaška tekmeca: Jadran z 1:0 in Brda s 3:0. V sredo popoldne se bodo v Trbižu pomerili z italijanskim prvoligašem Spalom.

Sebastjan Dvojmoč

predsednik NK Ankaran Postojna

“V prvi ligi smo dobili precej izkušenj in se marsikaj naučili.”


Najbolj brano