Terčon v Komen?

V sedmih srednjeprimorskih občinah se bo za še en mandat potegovala večina dosedanjih županov in županj.

Davorin Terčon Foto: Leo Caharija
Davorin Terčon Foto: Leo Caharija

KRAS, BISTRIŠKO, POSTOJNA > Še en mandat si želi postojnski župan Igor Marentič, ki je na zadnjih volitvah za dva glasova premagal dotedanjega dolgoletnega župana Jerneja Verbiča. Ali ga bo ta ponovno izzival, se Verbič še ni odločil. Da ne bo kandidirala nam je zatrdila Margareta Srebotnjak Borsellino, vodja občinske skupine za reševanje problematike Počka. Kandidat desnice se zato še išče. V SMC pravijo, da če bodo imeli kandidata, bo “zelo dober”. O ponovni kandidaturi pa še razmišlja tudi Goran Blaško (SD).

V Pivki bo za že šesti mandat “predvidoma” kandidiral Robert Smrdelj, o tem razmišlja tudi Damijan Kapelj, direktor podjetja Meditrans.

Za nov mandat se bo verjetno potegoval tudi ilirskobistriški župan Emil Rojc, izzival naj bi ga tudi Aleš Zidar, strokovni vodja Društva za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, ki pa se včeraj na naše klice ni odzval. O svojem kandidatu razmišljajo tudi v Bistri Listi, najmočnejši listi v občinskem svetu. Dokončne odločitve še ni sprejel niti Andrej Černigoj (NSi), asistent v evropskem uradu Lojzeta Peterleta, ki je priženjen na Bistriško.

“Nisem se se odločil,” pa nam je odvrnil sežanski župan Davorin Terčon, govoric, da bi lahko kandidiral v Komnu, pa ni komentiral. V Sežani so tudi drugi morebitni kandidati še zadržani. David Škabar, ki se je s Terčonom pomeril v drugem krogu pred štirimi leti, ni kandidature ne potrdil ne zanikal. Da je prezgodaj, a da razmišlja o kandidaturi, pravi občinski svetnik Andrej Sila. Jožko Čuk, nekdanji prvi mož Gospodarske zbornice Slovenije še ne ve, ali bo kandidat za župana ali le za občinski svet. Ljubica Jelušič se včeraj ni odzvala na naše klice. O kandidaturi Rada Pirjevca v lokalnem odboru SMC pravijo, da je za napoved še prezgodaj.


Najbolj brano