V novi številki Primorskih novic preberite

Nesreča slovaškega kajakaša je opozorilo in izziv za še večjo varnost na reki Soči. Pravila igre so znana in dogovorjena med občinami ob Soči, nesreč je zadnja leta vse manj. Toda hudourniška reka vedno preseneča z visokim in nizkim vodostajem, ki vsak po svoje skrivata pasti. Slovaškega kajakaša je presenetila nizka voda s pastjo, ki jo v visoki vodi niso opazili.

 Foto: Goran Komac
Foto: Goran Komac

“To je najhujši ekonomski problem vinogradništva”

Trt ne napada samo ena gliva, temveč več glivic, zato ne govorimo več samo o kapi, temveč o kompleksu bolezni lesa vinske trte, pravijo strokovnjaki o suhih in odmrlih trtah, na katerih letos ne bo pridelka.

Brkine so povezali s kolesarskimi potmi

Občine Pivka, Ilirska Bistrica, Divača in Hrpelje-Kozina, Park Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine in RRA Zeleni kras so s študenti geografije ljubljanske filozofske fakultete oblikovali brkinsko kolesarsko karto.

Ko Cerkno v operi sreča Logatec

Logaški simfonični orkester Cantabile je za Cerkljane zasnoval Operno noč z znanimi opernimi in operetnimi melodijami.

Pod Kastelcem se kopiči nevaren azbest

V rodovitni vali pod vasjo Kastelec so najmanj štiri lokacije, kjer so vsem na očeh brez zaščitne folije odloženi kupi odrabljene azbestne kritine.

Ajdovščina dobiva novo šolo

Septembra bo v stavbi ena nekdanje osnovne šole znova odmevalo otroško veselje. Občina je stavbo s pogodbo oddala v brezplačni najem waldorfski šoli.

Pozabiti Porto in Portugalsko

Je prva finalistka svetovnega prvenstva Francija močnejša ali bolj pragmatična od tekmecev?


Najbolj brano