Luka Dončić ponoči podpisal za Dallas Mavericks

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić, ki se je po naboru severnoameriške lige NBA pridružil ekipi Dallas Mavericks, je danes ponoči po srednjeevropskem času tudi uradno podpisal pogodbo s telički. Kot so še zapisali pri Dallasu, Dončić ne bo igral v poletni ligi, v kateri Mavericks čakajo še vsaj tri tekme.

Pogodba z Dallasom bo Luki Dončiću v prvih treh sezonah prinesla 
18,6 milijona dolarjev. Foto: STA
Pogodba z Dallasom bo Luki Dončiću v prvih treh sezonah prinesla 18,6 milijona dolarjev. Foto: STA

DALLAS > Luko Dončića so pri Dallasu sicer uvrstili na seznam za poletno ligo, zato birokratskih ovir, da bi igral, ni, a bržkone mu želi trener Rick Carlisle po dveh napornih evropskih poletjih nameniti nekaj več počitka.

In čeprav so sprva pri Dallasu zapisali, da bo slovenski košarkar izpustil poletno ligo, je pozneje trener Carlisle izjavil: "Zdaj moramo z njim opraviti nekaj treningov in videti, ali mu lahko damo tekmo ali dve."

"Vse skupaj je kar dolgo trajalo. Zelo sem vznemirjen. Vem, da zdaj lahko le igram, in to je točno to, kar si želim - igrati košarko," je olajšano za klubsko spletno stran po podpisu pogodbe dejal Dončić, ki je doslej opravljal individualne treninge.

Devetnajstletni slovenski reprezentant je z Dallasom podpisal štiriletno pogodbo, zadnje leto je opcijsko, ki mu bo v prvih treh sezonah prinesla 18,6 milijona dolarjev (15,8 milijona evrov). Za četrto leto pa lahko ali prejme 26,4-odstotno povišico ali pa mu Mavericks lahko ponudijo dolgoletno pogodbo.

Ker se je podpis pogodbe tako zavlekel, bo najkoristnejši igralec (MVP) evrolige bržkone prvo tekmo v dresu Dallasa odigral šele oktobra, ko bodo Mavericks v okviru priprav na novo sezono gostovali na Kitajskem.


Najbolj brano