Razburjeni Brazilci nogometaše pričakali s kamni

Brazilski nogometaši z Neymarjem na čelu naj bi se na svetovnem prvenstvu v Rusiji odkupili za slabo predstavo na domačih tleh pred štirimi leti, a se tudi tokrat ni izšlo po načrtih. Selecao se je s prvenstva poslovila po porazu z Belgijo v četrtfinalu, doma pa so jih pričakali jezni navijači, ki so v avtobus nogometašev metali kamne.

Brazilci so se v osmini finala veselili zmage nad Mehiko, po porazu 
z Belgijo v četrtfinalu pa so se poslovili s svetovnega prvenstva. Foto: Xinhua/STA
Brazilci so se v osmini finala veselili zmage nad Mehiko, po porazu z Belgijo v četrtfinalu pa so se poslovili s svetovnega prvenstva. Foto: Xinhua/STA

BRASILIA > Pritisk na brazilsko izbrano vrsto je ogromen. Navijači naslov pričakujejo na vsakem svetovnem prvenstvu, a pokala reprezentanci v Brazilijo ni uspelo pripeljati že od leta 2002.

Pred štirimi leti je reprezentanca klonila pod domačim pritiskom, v Rusijo pa so Brazilci prispeli kot favoriti in z boljšim moštvom, kot so ga v ogenj poslali leta 2014.

Sanje o naslovu so se končale v četrtfinalu, ko jih je z 2:1 premagala izbrana vrsta Belgije. Sklonjenih glav so se odpravili domov, kjer pa so jih pričakali razburjeni navijači.

Na spletu so zaokrožili posnetki navijačev, ki v avtobus z brazilskimi reprezentanti mečejo kamne in sadje. Posredovala je policija in razgnala razburjeno množico, nihče od ekipe pa v napadu ni bil poškodovan.


Najbolj brano