Poleteti nameravajo čez 700 milijonov evrov

Ker Hidria in Kolektor letos delata vse prav, sta se tudi na svojih razigranih dnevih sešla ločeno. Zato je Kolektor v soboto požel rekordno udeležbo preko 4000 zaposlenih in svojcev. Prišli so iz vseh treh celin, na katerih ima koncern svojih 34 družb.

 Preko 4000 Kolektorjevih delavcev v glavnem in stranskih šotorih na razigranem dnevu. Foto: Saša Dragoš
Preko 4000 Kolektorjevih delavcev v glavnem in stranskih šotorih na razigranem dnevu. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Dneva velikih korporacij Hidrie in Kolektorja sta se zadnja leta dogajala sočasno. To je pomenilo manjšo udeležbo na obeh. Tega julija pa sta s tedenskim razmikom omogočila razigrana dneva tudi družinam, ki imajo zaposlene v obeh. Kolektor je minulo soboto na svojem dnevu zabeležil sploh rekordno udeležbo preko 4000 zaposlenih in svojcev.

Vodstvi Kolektorja in Hidrie letos pozitivno presenečata. Najprej sta se, sploh prvič v svoji zgodovini, podali na otvoritev festivala čipk. Hidria kot sponzorka orkestra in imenitne slovesnosti, Kolektor kot povratni sponzor festivalu.

Jakov Fak

olimpijec

“Zaradi podpore koncerna naši reprezentanci, se počutimo že del Kolektorja.”

Obe beležita fantastične gospodarske rezultate. Hidrii je ob petinski rasti celotnega prihodka in podvojitvi dobička uspela še reorganizacija, z njo približanje bankam in želenemu olajšanju odplačevanja kreditov. Za nameček pa še nekaj odmevnih inovacij. Seveda bo čas pokazal, ali bo svečki za hladen vžig motorjev uspelo rešiti izrivane dizelske avtomobile, a Hidria ima v ognju še več inovacij za zeleno mobilnost. Kolektor pa se je lani približal magičnim 700 milijonom evrov prihodkov. Letos pa, kot je napovedal predsednik koncerna Radovan Bolko na sobotnem dnevu Kolektorja, bo to številko presegel.

Oba dneva sta bila zelo sproščena in glasbeno zabavna. Hidriin bolj kulturno, Kolektorjev bogato športno obarvan. Oba sta ogromno ponudila otrokom. Hidria se je v zadnjih letih skrčila in opustila športne igre, a se je še vedno družila z več kot tisoč sodelavci. Pogled na več kot 4000 udeležencev Kolektorjevega dne, ki so jim dogajanje na glavnem odru na oddaljenejših prizoriščih projecirali preko velikih ekranov, je bil mogočen.

Mogočne so tudi številke, ki jih je nanizal Bolko. “Organizirani smo v treh divizijah, v 34 podjetjih na treh celinah. Zaposlujemo preko 5000 sodelavcev. Postajamo veliki. Nevarnost velikih pa je, da lahko postanemo nerodni, počasni ...” je razmišljal in obljubil, da se to ne bo zgodilo. Ker koncern, kot je dejal, ne bo dopustil, da bi drugi postali boljši, in bo rasti botroval s svojim znanjem in delom.

Podobno kot biatlonska reprezentanca, ki je na čelu s srebrnim olimpijcem Jakovom Fakom soboto preživela skupaj z zaposlenimi koncerna. “Ker se zaradi podpore koncerna naši reprezentanci počutimo že del Kolektorja,” je dejal Fak, ko je Bolki in Stojanu Petriču poklonil delček opreme in sliko z olimpijskim srebrom.


Najbolj brano