Počitnice bodo izkoristili za prenovo kuhinje

V matični šoli OŠ Draga Bajca Vipava bodo počitnice izkoristili za celovito prenovo in širitev šolske kuhinje. V njej dnevno pripravijo skoraj 550 kosil za učence matične in podružničnih šol ter za oddelke vrtca, ki domujejo v šolskih stavbah v Vipavi, Vrhpolju in Podnanosu. Prenova bo stala 379.000 evrov.

V OŠ Draga Bajca Vipava bodo med počitnicami prenovili in 
povečali šolsko kuhinjo ter preuredili garderobo. Foto: Alenka Tratnik
V OŠ Draga Bajca Vipava bodo med počitnicami prenovili in povečali šolsko kuhinjo ter preuredili garderobo. Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Šolska kuhinja na vipavski matični šoli je bila že dlje časa na seznamu nujnih naložb. Da ne ustreza več normativom, je vodstvo šole in občino kot ustanoviteljico zavoda opozorila tudi inšpekcija. “S projektom se je začela ukvarjati že moja predhodnica, letos pa smo s podporo občine, ki bo zagotovila večji del potrebnega denarja, stvari pripeljali do izvedbe. Poseg je bil nujen, saj se je število kosil v zadnjih letih občutno povečalo. Zdaj dnevno pripravimo približno 550 kosil in malic, to pa zahteva tudi več prostora za shranjevanje in pripravo živil,” je pojasnila ravnateljica Mojca Pev.

Utesnjenost bodo rešili z drugačno razporeditvijo ter s širitvijo kuhinje v prostore šolske svetovalne službe, ki so jo že preselili drugam. “S tem bomo med drugim pridobili večjo shrambo živil s hladilno komoro, shrambo gomoljnic, večjo pomivalnico posode in pripravljalnico zelenjave, poseben prostor za pripravo malic in mesa, garderobo in sanitarije za zaposlene, shrambo za čistila in pralnico,” je naštela ravnateljica.

379.000 evrov bo stala prenova šolske kuhinje.

Prenova bo stala 379.000 evrov, 45.000 evrov bo prispevala šola, razliko pa občina. Trenutno je v proračunu na voljo 170.000 evrov, občinski svet pa bo prihodnji teden sprejemal rebalans proračuna, v katerem bi postavko povečali še za 170.000 evrov. Izvedbo so z javnim naročilom dodelili podjetju Lesnina MG oprema iz Ljubljane, dela pa morajo biti zaključena do 24. avgusta.

Na matični šoli bodo med počitnicami prenovili tudi garderobo in namestili nove garderobne omare. “To je že dolgoletna želja učencev. Tudi tu nam je na pomoč priskočila občina, ki bo za omare zagotovila 17.000 evrov,” je dodala sogovornica. Vzdrževalna dela bodo opravili tudi na podružnicah. OŠ Draga Bajca Vipava z matično šolo v Vipavi in s podružnicami v Vrhpolju, Podnanosu in na Gočah bo sicer v novem šolskem letu po trenutnih podatkih o vpisu obiskovalo približno 540 učencev, kar je 20 več kot lansko leto.


Najbolj brano