Peter Mičović je trener Kopra

Tako sta si včeraj segla v roke Aljoša Bertok, predsednik RD Koper 2013, in Peter Mičović, novi trener članske ekipe. Mičović je tako postal naslednik Veselina Vujovića, ki se je preselil v Niš.

Tako sta si v roke segla Peter Mičović (levo) in predsednik kluba 
Aljoša Bertok.
Tako sta si v roke segla Peter Mičović (levo) in predsednik kluba Aljoša Bertok.  

KOPER > “Obljubljam, da bom vložil vso energijo in znanje, da bomo priča uspešni sezoni. Igralcem želim nuditi vso potrebno podporo, da bodo pokazali svoj maksimum z željo, da vsi skupaj zadovoljimo koprsko občinstvo, ki je dober poznavalec rokometne igre ter zna ceniti borbenost in kolektivno igro, kar je naš skupni cilj,” je včeraj povedal Peter Mičović.

48-letni profesor športne vzgoje je rokomet spoznal v Hrpeljah, kjer je do konca sezone 1993/94 nastopal za domači klub Jadran, ki je takrat krojil vrh lestvice v domačem prvenstvu in uspešno nastopal v evropskih tekmovanjih. Igralsko kariero je nadaljeval v Izoli in v Sežani, sklenil pa jo je v Hrpeljah v ekipi Pivka perutninarstvo po sezoni 2001/02.

Kot profesor športne vzgoje se je že med aktivno kariero srečal s trenerskim poklicem. Najprej v Izoli kot trener mlajših selekcij in kasneje kot trener najmlajših na OŠ v Ankaranu. Uspešno delo z mlajšimi selekcijami ga je pripeljalo tudi do mesta  pomočnika trenerja kadetske reprezentance Slovenije, kjer je že sodeloval tudi z nekaterimi sedanjimi rokometaši Kopra. V sezoni 2009/10 je bil trener članske ženske ekipe iz Škofij v prvi B ligi. V zadnjih letih se je ustalil v Izoli kot trener raznih selekcij.


Najbolj brano