Cavani naj bi v petek igral proti Franciji

Glavni zvezdnik urugvajske vrste Edinson Cavani, ki je bolečine v mečni mišici začutil na tekmi proti Portugalski, ostaja v kadru za obračun s Francozi. Medtem pa je angleški napadalec Jamie Vardy zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na tekmi osmine finala proti Kolumbiji, vprašljiv za tekmo četrtfinala svetovnega prvenstva proti Švedski.

Edinson Cavani Foto: Wikipedia
Edinson Cavani Foto: Wikipedia

MOSKVA > Urugvaj bo polfinalno vstopnico lovil na tekmi s Francijo. Za nekaj zmede je poskrbel francoski L'Equipe, ki je poročal, da je osrednji igralec v konici urugvajskega napada vprašljiv za četrtfinalno tekmo s trikolori. Edinson Cavani je na tekmi osmine finala proti Portugalski (2:1) zadel oba urugvajska gola, a je odšepal z igrišča. Pojavila so se ugibanja, da bi lahko staknil poškodbo mišice, ki bi mu preprečila nastop na tekmi s Francozi.

Iz urugvajskega tabora sporočajo, da bodo Cavanijevo poškodbo uspeli sanirati do petkovega četrtfinala. Enaintridesetletni napadalec francoskega PSG je torkov trening izpustil in se je pripravljal po posebnem programu.

Cavani je v Rusiji opravil tudi pregled z magnetno resonanco, ki je pokazala, da mišica ni bila natrgana, kar pomeni, da je dobil zeleno luč za nastop.

“Sum, da bi lahko bila natrgana mečna mišica, smo ovrgli, prišlo je le do manjše otekline,” so sporočili iz urugvajskega tabora.

Rezervist Jamie Vardy je staknil poškodbo na tekmi osmine finala proti Kolumbiji, ki jo je angleška stran dobila po izvajanju strelov z bele točke. Bo pa selektor Gareth Southgate lahko računal že na zveznega igralca Fabiana Delpha, ki je na hitro odšel v domovino, da bi bil zraven ob rojstvu hčerke. Angleže v četrtfinalu čakajo Švedi.


Najbolj brano