V mesto je prispel Eurofest

Danes se začenja tradicionalni in znova rekordni Eurofest - evropski rokometni festival, ki se ga bo udeležilo več kot 230 ekip s skupno 3500 udeleženci iz 19 držav.

Utrinek z lanskoletne otvoritvene slovesnosti. Ta bo na sporedu 
jutri ob 21.30, tudi tokrat na Titovem trgu. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Utrinek z lanskoletne otvoritvene slovesnosti. Ta bo na sporedu jutri ob 21.30, tudi tokrat na Titovem trgu. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Direktor Eurofesta Tone Barič potrjuje, da je bila selitev festivala iz Izole v Koper pravilna odločitev, saj občina Koper ponuja odlično infrastrukturo za izvedbo tako množičnega tekmovanja. Do nedelje bo osrednje prizorišče festivala Ukmarjev trg, kjer bo udeležencem in obiskovalcem vse dni na voljo tudi ponudba hrane in pijače.

Po Kopru je že opaziti skupinice mladih rokometašev, ki se pripravljajo na šestdnevno druženje z vrstniki iz 19 držav.

Na glavnem prizorišču bo danes ob 19.30 eksibicijska tekma med ekipama kadetinj Južne Koreje in slovenske obale, ki ji bo sledila večerna zabava s skupino Tequila. Medtem ko se bodo trenerji zvečer sestali na tehničnem sestanku v Osnovni šoli Koper, bo dogajanje na Pristaniški ulici ob 22. uri popestril španski folklorni nastop.

Jutrišnjemu celodnevnemu predtekmovalnemu dogajanju na Ukmarjevem trgu bo ob 21.30 sledila privlačna otvoritvena slovesnost na Titovem trgu, od koder bodo udeleženci krenili na obhod po mestu. Četrtek in petek bosta prav tako predtekmovalno obarvana. Četrtkovo večerno dogajanje se bo preselilo v Taverno, kjer bo piknik za trenerje in sodnike, kulturni pridih pa bodo druženju vdahnili klapa Capris in hrvaški folkloristi. Petkov večer pa bo v znamenju kraške tržnice na Pristaniški ulici, folklornih nastopov v Taverni ter izbora miss in mistra Eurofesta na Ukmarjevem trgu.

V soboto bodo na igriščih na sporedu polfinalne tekme, ki jim bo na Pristaniški ob 19. uri sledil dobrodelni kulinarični večer s tekmovalci oddaje Masterchef, nato pa bodo ob 21.30 še karaoke v Taverni. Festival se bo v nedeljo po finalnih tekmah sklenil s podelitvijo nagrad na zaključni slovesnosti na Ukmarjevem trgu.


Najbolj brano