V Ajdovščini pestra počitniška ponudba

Številna društva, zavodi in organizacije na Ajdovskem so tudi letos poskrbeli, da mladim med počitnicami ni dolgčas in da imajo starši manj težav z varstvom otrok. Izbirati je mogoče med športnimi, ustvarjalnimi in družabnimi vsebinami, ob plačljivih so na voljo tudi brezplačne.

Mladim je na Ajdovskem na voljo pestra ponudba počitniških 
aktivnosti. Foto: Leo Caharija
Mladim je na Ajdovskem na voljo pestra ponudba počitniških aktivnosti. Foto: Leo Caharija

Največ nadebudnežev so pritegnile organizirane športne aktivnosti in njihov izbor je res pester. Zavod za šport v Športnih počitnicah 2018 ponuja športno šolo, plavalne tečaje, plavalni, plesni, triatlon, lokostrelski, košarkarski, rokometni, štirikros, gimnastični in nogometni kamp Olimp ter nogometni kamp za dekleta.

V zavodu so znova pokazali veliko posluha za stiske socialno najšibkejših in so že deveto leto zapored razveselili otroke družin, ki prejemajo pomoč Rdečega križa Ajdovščina. 30 socialno ogroženih otrok se bo lahko dvakrat tedensko brezplačno kopalo na letnem bazenu.

Otroci iz socialno šibkih družin se bodo brezplačno kopali v bazenu.

Za aktivne počitnice so poskrbeli tudi v društvu Rekreativček, ki organizira aktivne počitnice v vodi in tečaje rolanja ter plavanja. V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina so v teh dneh prvo skupino mladih že odpeljali na letovanje, v Ajdovščini pa ponujajo počitniške ustvarjalne delavnice in športne aktivnosti. V MKC Hiša mladih organizirajo počitniško varstvo za otroke od prvega do četrtega razreda, druženje bodo popestrili z igrami, animacijami in obiskom kopališča, jutri popoldne pa pripravljajo delavnico Lego robotika.

V Pilonovi galeriji so že zaživele likovne delavnice za osnovnošolske otroke Pilonov počitniški kovček, v Lavričevi knjižnici pa bodo v sklopu julijskih četrtkovih druženj jutri predstavili, kako je počitnice preživljal Danilo Lokar. Planinsko društvo Ajdovščina te dni prireja planinski tabor na planini Razor, po številnih krajih pa se odvijajo oratoriji.


Najbolj brano