“Gostje zaradi hrupa bežijo iz hotelov”

Hrup z gradbišča v strunjanskih solinah, kjer gradijo nadomestni most, v minulih dneh ni dal spati gostom v bližnjih hotelih Oleander in Mirta. Prebudil jih je namreč že ob šestih zjutraj. Investitor, ministrstvo za okolje in prostor, zdaj obljublja, da bodo začetek del prestavili za eno uro ter da bo hrup manjši.

 V strunjanskih solinah prenavljajo vstopni mostiček.
V strunjanskih solinah prenavljajo vstopni mostiček. 

STRUNJAN > “Brnenje strojev se začne ob šestih zjutraj. Naši gostje se pritožujejo zaradi hrupa in nam nekateri že bežijo iz hotelov,” je zgrožen nad gradbenimi deli v strunjanskem krajinskem parku Iztok Krumpak, lastnik bližnjih hotelov Oleander in Mirta. Podjetje VGP Drava v imenu ministrstva za okolje in prostor gradi nadomestni most v strunjanskih solinah. “Izvajalec del sploh ne upošteva tega, da se je začela turistična sezona,” nadaljuje hotelir in doda, da je gradbišče tudi pomanjkljivo označeno.

Borut Roškar, direktor VGP Drava, je pojasnil, da izvajajo zaključna dela z oblaganjem kamna na konstrukcijo mostu. “Čudi me, da bi bilo to prehrupno,” pripomni. Obenem poudari, da dela izvajajo v tistih delih dneva, ko ni prevroče. Z deli so začeli februarja, predvidoma pa naj bi jih končali v dveh tednih.

Robert Smrekar, direktor Krajinskega parka Strunjan, pa nam je v zvezi s tem dejal, da je hotelirjevo pritožbo poslal na ministrstvo za okolje. “Most morajo dokončati pred začetkom solinarske sezone, a bi se morda izvedbe del - glede na goste v bližini - lahko lotili nekoliko pozneje v dopoldnevu,” meni. Na ministrstvu za okolje in prostor oziroma njihovi direkciji za vode pa so nam zagotovili, da bo VGP Drava dela res začela izvajati dela nekoliko kasneje - predvidoma ob sedmih zjutraj. Ob tem so še dodali, da bodo izvajali manj hrupna dela v okviru zakonskih določil.


Najbolj brano