V Dekanih si obetajo italijanskega sponzorja

Istrsko-kraški del Primorske bodo prihodnjo sezono v drugi nogometni ligi zastopale kar tri ekipe. Sežanci so začeli priprave že 20. junija, minuli petek so se zbrali Dekančani, iz tabora Ankarana-Postojne, kot se po novem imenuje klub, pa ni nobenih vesti.

Alfred Jermaniš
Alfred Jermaniš 

DEKANI, SEŽANA > V poletnem domačem drugoligaškem nogometnem zatišju je bilo v zadnjem času slišati, da naj bi v prihodnji sezoni imeli nekaj manj finančnih skrbi v Dekanih. V minuli sezoni so se kljub minimalnemu proračunu rezultatsko izkazali v prvem delu, tako da so spomladi kljub slabim rezultatom mirno obstali v drugoligaški druščini. Zadnje dni se v Dekanih govori o italijanskem pokrovitelju in prihodu Alfreda Jermaniša v vlogi športnega direktorja in Nedžada Okčića kot novega trenerja. Predsednik Jadrana Patrik Piciga je sicer potrdil, da se obetajo spremembe, te dni pa je na dopustu.

Dejansko se je v Dekanih tudi premaknilo v to smer. Kandidata za trenersko klop sta bila tudi Alen Šćulac, ki pa ostaja v Krškem in Anton Žlogar, ki pa se je nato odločil za premor. V petek sta se igralcem predstavila tako Jermaniš kot Okčić. Prvi uradno kot pomočnik (to vlogo je minulo sezono opravljal v Ankaranu), drugi pa kot trener članskega moštva. Danes oziroma ta teden pa naj bi spoznali tudi pokrovitelja, ki bo poskrbel, da bodo igralci prejemali vsaj skromne honorarje. Moštvo ob Juriju Požrlu zapušča tudi Marko Krivičić, ki se je v petek poslovil od soigralcev, na treningu pa sta bila ob jedru lanske ekipe tudi Adem Zyba (Izola) in Patrik Matošević (Ankaran).

V Sežani pod taktirko novega trenerja Andreja Razdrha nogometaši znoj prelivajo že od 20. junija. Ljubljanski trener je zapovedal zelo naporen ritem telesne priprave, prav taki bodo tudi tekmeci v pripravljalnih tekmah. Prva jih čaka v sredo v Kidričevem z Aluminijem, med drugimi pa se bodo pomerili tudi z Gorico, Rijeko in Triestino.

Tabor češnjic sta zapustila napadalec Marko Črgan, ki se je preselil v repenski Kras in branilec Boštjan Frelih, ki išče delo med prvoligaši. Prvi se je moštvu pridružil že prej omenjeni 24-letni centralni branilec Jurij Požrl (v Sežani igra tudi njegov bratranec Rok Požrl). 187 cm visoki branilec je v minuli sezoni za dekanski Jadran zbral 26 nastopov. Drugi novi obraz je 27-letni ofenzivni vezist Stefan Stevanović. V Sežano je prišel iz srbskega tretjeligaša FK Smederevo 1924. V pretekli sezoni je na 28 tekmah dosegel 15 golov in deset podaj. Danes se bo Sežancem pridružil še en vratar. Iz zamejstva po opravljeni maturi prihaja 19-letni Anej Zanier, ki je minulo sezono branil za Pro Gorizio, ki se je uvrstila v elitno (peto) italijansko ligo.


Najbolj brano