Izposoja knjig tudi na Svetilniku

Istrske mestne plaže je s svojo knjižno ponudbo znova popestrila Knjižnica na plaži, projekt Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, v katerem se bralci s knjižnico družijo tudi na plaži. Knjižica bo prav danes svojo ponudbo prinesla tudi na izolski Svetilnik.

Knjižnica na plaži je med bralce stopila tudi v Žusterni. Foto: Alenka Penjak
Knjižnica na plaži je med bralce stopila tudi v Žusterni. Foto: Alenka Penjak

ISTRA > Knjižnica na plaži bo letos širila obzorja na koprski mestni plaži in v Žusterni, v Ankaranu pod Valdoltro, prvič doslej na Centralni plaži Portorož, medtem ko je v Izoli našla kar dve lokaciji, od koder bo krepila bralno kulturo: prva, že poznana, je v Arheološkem parku Simonov zaliv, prvič pa jo bo gostil še Svetilnik. Na policah majhne, a dobro založene “morske” knjižnice je najti knjige za domala vsak okus in v številnih tujih jezikih, ponudbo pa dopolnjujejo glede na povpraševanje. Četudi si jih boste izposodili na plaži, lahko knjige vrnete v kateri koli oddelek ali enoto knjižnice, vključno s plažo.

Projekt, za katerim stoji Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in njen direktor David Runco, svojih načrtov ne bi mogla udejanjiti brez tesnega sodelovanja z vsemi občinami, Mestno knjižnico Piran, Mestno knjižnico Izola, piranskim Okoljem in koprsko Marjetico, Fakulteto za humanistične študije in Javnim zavodom za šport in mladino.

“Knjižnica na plaži je namenjena vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih namesto knjižnice raje obiskujejo plaže in druge kraje za oddih, ne želijo pa se odpovedati družbi dobre knjige. Knjigo želimo približati vsem možnim uporabnikom, ki še niso člani knjižnice, zahvaljujoč Knjižnici na plaži pa bodo morda to postali, ter tistim, ki so 'pozabili' poskrbeti za dopustniško branje,” pojasnjuje Runco.

Knjižnica na plaži bo odpirala svoja vrata vse do 31. avgusta, in sicer vsak dan od 10. do 18. ure, medtem ko bo v Arheološkem parku Simonov zaliv odprta od torka do nedelje med 17. in 20. uro.


Najbolj brano