Občane pozivajo k soodločanju

“Kaj vam je všeč in kaj pogrešate v naši občini, krajevni skupnosti, naselju ali ulici? Ste morda že kdaj kaj predlagali, pa vas ni nihče slišal?” Tako se v gibanju Skupaj od včeraj obračajo na občane. Za zamisli in predloge so bili dosegljivi od 11.55 v stari loži pod Pretorsko palačo, sicer je z njimi mogoče priti v stik tudi po telefonu ali pisno.

V Gibanju Skupaj zagotavljajo, da bodo  skrbno pregledali vse 
predloge, ki jih bodo dobili.     Foto: Mirjana Cerin
V Gibanju Skupaj zagotavljajo, da bodo skrbno pregledali vse predloge, ki jih bodo dobili.  Foto: Mirjana Cerin

KOPER > Predvidoma do konca poletja bodo v mali loži občanom na voljo vsak četrtek od 11.55 do 13. ure, pravi Božena Ambrozius, ena od petnajsterice aktivnih članov, ki sodelujejo že poldrugo leto. S četrtkovimi srečanji, ki se bodo vselej začela “pet pred dvanajsto”, želijo sporočiti tudi simbolni pomen svojih dejanj.

Koprčane sprašujejo še, kaj bi bilo treba narediti, da bi v občini, krajevni skupnosti, naselju ali ulici lepše živeli. Nazadnje jim zastavljajo vprašanje, česa bi se sami najprej lotili, če bi bili župan ali županja. Za vse zamisli in predloge, ki jih bodo dobili, pravijo, da bodo o njih razmislili in da bodo oblikovali seznam ter se zavzeli za uresničitev predlogov. “Začnimo soodločati!” pozivajo.

Kot zagotavljajo, se povezujejo kot enakopravni občani, enakopravnost pogrešajo tudi v občini. Barbara Verdnik pravi, da na lokalni ravni ne bi smelo biti prostora za ozke strankarske interese, še zlasti v manjših krajevnih skupnostih, kjer se ubadajo z gradnjo kanalizacije in druge osnovne infrastrukture. “Pa vendar je kandidirati v svete krajevnih skupnosti laže, če kandidate predlagajo stranke, kot da bi to naredile skupine volilcev, za kar je treba zbrati kup podpisov in jih overiti.”

Na vprašanje, ali bodo sodelovali na jesenskih lokalnih volitvah, pa odgovarjajo: “Kot stranka se jih gotovo ne bomo udeležili, vendar ničesar ne izključujemo.”


Najbolj brano