G. G. Mišič: “Selim se v drugo občino”

“Še pred iztekom tega mandata bom odjavil stalno bivališče v Ankaranu in se preselil v drugo občino,” je svetniškim kolegom v torek zvečer sporočil Gašpar Gašpar Mišič.

Gašpar Gašpar Mišič Foto: Tomaž Primožič/FPA
Gašpar Gašpar Mišič Foto: Tomaž Primožič/FPA

ANKARAN > V Ankaranu je Gašpar Gašpar Mišič živel v najemniškem stanovanju, kjer je bil stalno prijavljen, in čeprav ostaja skrivnosten glede tega, v katero občino namerava preseliti svoje stalno bivališče, je njegov pravi dom v piranski občini. Mišič ne skriva, da bi rad spremenil podobo in način razmišljanja v domačem okolju. Ali se bo priključil kateri od starih strank ali na lokalnem političnem polju ustvaril kaj novega, prav tako ne razkriva, dodaja le, da se zadnje čase veliko pogovarja z najrazličnejšimi ljudmi.

V ankaranski občinski svet je vstopil kot član stranke Slovenija za vedno, ki je na zadnjih volitvah prejela 19,51 odstotka glasov oziroma tri svetniška mesta. Kandidiral je tudi za župana občine Ankaran in dobil podporo 614 volilcev oziroma 32,01 odstotka glasov. Ankaransko opozicijo, ki jo sestavlja tudi stranka Ankaran je naš, in njeno konstruktivno soodločanje pri pomembnih lokalnih zadevah, je že velikokrat pohvalil sam župan Gregor Strmčnik.

Nazadnje je ob praznovanju dneva državnosti Gašparju Gašparju Mišiču pred vsemi krajani povedal, da brez njega ne bi prišlo do soglasja o delitvi premoženja med ankaransko in koprsko občino. Mišič še pravi, da je zadovoljen s svojim delom in razvojem občine: “Prvo leto je bilo res turbulentno, a potem so se stvari umirile. V štirih letih svojega delovanja v Ankaranu sem začutil, da sem del zgodbe o uspehu.”


Najbolj brano