Ne bo časa za dolgčas

Na Postojnskem in Pivškem so mnogi organizatorji ponovno poskrbeli za pestro paleto počitniških dejavnosti za otroke in mlade, ki bodo staršem prihranili marsikatero skrb, otrokom pa omogočili, da prosti čas izkoristijo na prijeten in koristen način. Programi se bodo vrstili vse poletje.

“Ne veš kam? Pridi k nam in odpeljemo te drugam,” vabijo 
organizatorji počitniških dejavnosti. Tako je bilo lani na enem od 
dogodkov pod okriljem Mladinskega centra Postojna. Foto: arhiv Društva prijateljev mladin
“Ne veš kam? Pridi k nam in odpeljemo te drugam,” vabijo organizatorji počitniških dejavnosti. Tako je bilo lani na enem od dogodkov pod okriljem Mladinskega centra Postojna. Foto: arhiv Društva prijateljev mladin

POSTOJNA, PIVKA > Ta teden so se že začele brezplačne športne dejavnosti Športne zveze Postojna za osnovnošolce. Vsak delovnik v tem in naslednjem tednu med 9. in 11.30 v športnem parku potekajo različne športne aktivnosti (košarka, nogomet, lokostrelstvo, šah, kegljanje), šola tenisa, organizirajo tudi izlete na morje v Žusterno z odhodom ob 8.30 in povratkom ob 17. uri. Športne dejavnosti v parku bodo tudi zadnji teden v avgustu.

Prihodnji teden Župnija Postojna prireja tradicionalni oratorij za otroke od petega do enajstega leta, Dnevni center za otroke in mladostnike pa počitniške dejavnosti za otroke z dopoldanskimi izleti v bližnjo okolico, kjer jih čakajo razna doživetja. Program je brezplačen, le za petkov izlet v Park vojaške zgodovine znaša prispevek staršev 7,8 evra. Program bodo ponovili predzadnji teden v avgustu.

Pet dni - pet doživetij na Zelenem krasu

Kul(turne) počitnice na Zelenem krasu, ki bodo od 9. do 13. julija od 9. do 16. ure, bodo letos ponovno pripravili tudi parki in muzeji v regiji, Notranjski regijski park, Notranjski muzej Postojna, Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, Park vojaške zgodovine Pivka in Grad Prem. V vsakem od njih bo počitniški program potekal en dan. Cena petdnevnega programa s prehrano in prevozom je 110 evrov, prijave zbirajo v Notranjskem muzeju Postojna.

Postojnska Toćka moči pripravlja od 16. do 20. julija med 9. in 12. uro kreativne delavnice, od 23. do 27. julija še delavnico obnove lesa.

Pod naslovom Šport, jezik in špas bo od 30. julija do 10. avgusta vsak delavnik dopoldne že sedmo leto za brezplačne zabavne in poučne počitnice, namenjene otrokom od 6. do 12. leta, v sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Postojna-Pivka poskrbel Mladinski center Postojna.

Dogodivščine s pirati in indijanci

Od 13. do 17. avgusta na poletno dogodivščino z viharnimi pirati vabijo postojnski taborniki Rod kraških viharnikov, smučarski klub Kalič pa od 24. do 28. avgusta na smučarski tabor v Bohinj. Cena tabora za otroke od 6. do 15. leta znaša 160 evro.

Zadnji teden v avgustu tradicionalni indijanski tabor prireja tudi Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna. Na dan stane 20 evrov, pet dni pa 85 evrov.

Počitniški program za otroke in mladino organizira tudi Športna zveza Pivka: ta in prihodnji teden izlete na morje, v več terminih pa nogomet, kegljanje, košarko, balinanje in plesno-gimnastične delavnice. Od 20. do 24. avgusta bodo za otroke od 10. do 15. leta atletske počitnice na Mašunu. Med 23. julijem in 3. avgustom telovadbo, pohode in delavnico za otroke od 3. do 9. leta prireja tudi Zmajčkova telovadba. Udeležba je brezplačna.

Postojnska občina pa tudi letos z Zvezo prijateljev mladine omogoča letovanje osnovnošolcev od 31. julija do 10. avgusta v Pacugu za 155 evrov oziroma 31 evrov z zdravniškim predlogom.


Najbolj brano