Iz vile so odmevale arije

Ambient, ki izvira iz drugih časov, ravno prav topel poletni večer ter na odru simfonični orkester in solisti, izvajalci napevov, ki komu sežejo do srca in ki najbrž večini “gredo v uho”. Tako je bilo ta konec tedna v Brdih, natančneje v Vipolžah.

Nastopajoči so poželi stoječe ovacije. Foto: Pavšič - Zavadlav
Nastopajoči so poželi stoječe ovacije. Foto: Pavšič - Zavadlav 

VIPOLŽE > Tiste točke po Brdih, ki so širše poznane zaradi svojega ambienta ali starosti, so bile podobno kot mnoge druge enake po Sloveniji že večkrat prizorišča priložnostnih gala koncertov ali drugih slovesnih umetniških dogodkov na prostem. Šmartno, denimo, je pred leti gostilo celo poletni niz gledaliških večerov. Ta konec tedna pa je na vrsto prišla vila v Vipolžah, kjer so Turistični center Neblo, briški zavod za turizem in Klet Brda pripravili Opero pod briškim nebom.

Približno 400 zbranih je lahko prisluhnilo največkrat poustvarjenim opernim arijam in duetom iz del, kot do Carmen, Nabucco, La Bohème, Il trovatore, Siviljski brivec. Kar 19 jih je bilo na sporedu. Izvajalo pa jih je pet solistov, in sicer sopranistka Sabina Cvilak, mezzosopranistka Nuška Drašček Rojko, tenorista Renzo Zulian in Martin Sušnik ter basist Peter Martinčič. Njihovo petje se je v eno zlivalo z odmevom simfoničnega orkestra SNG Maribor ter z glasovi zbora tamkajšnje opere.

Nastala harmonija je med drugim segla do briškega neba, številnim pa tudi do srca, saj so nastopajoči poželi stoječe ovacije.


Najbolj brano