Tudi nastop Dončića je vprašljiv

Kot je bilo pričakovati, bo slovenska košarkarska reprezentanca tudi tretji cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo odigrala z nepopolno zasedbo. V njej zanesljivo ne bo Anthonyja Randolpha, zelo verjetno pa niti Luke Dončića.

Tudi Luka Rupnik (z žogo) bo znova v košarkarski izbrani vrsti. Foto: STA
Tudi Luka Rupnik (z žogo) bo znova v košarkarski izbrani vrsti. Foto: STA

LJUBLJANA > Selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je včeraj razkril ožji seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo (SP) proti Španiji in Črni gori, ki bosta na sporedu prihodnji teden. Med izbranci tudi tokrat ni Anthonyja Randolpha, ki je sicer pred časom potrdil, da namerava igrati. Izostanek je upravičil iz zdravstvenih razlogov, saj je imel v minuli sezoni dve težji poškodbi - zaradi ene je moral celo na operacijo. Selektor Trifunović pravi, da se bo Randolph pridružil reprezentanci v septembrskem ciklu kvalifikacij. Na seznamu ostaja sveži bruc lige NBA Luka Dončić, vendar je malo verjetno, da bo lahko prišel. Veliko naj bi bilo odvisno od pogovorov z novimi delodajalci iz Dallasa. “Resda je njegov trener dejal, da Luka potrebuje počitek po dolgi in naporni sezoni, a vseeno upam, da bo prišel pomagati. Veliko stvari se mora uskladiti, da bo prišel,” je dejal Trifunović, ki očitno niti sam ni posebej prepričan, da bo imel Dončića v ekipi. V reprezentanco se je med košarkarji evroligašev vrnil Aleksej Nikolić, ki najbrž končuje zgodbo v nemškem Bambergu, za katerim je slaba sezona.

Igralci, ki so sezono končali že pred mesecem ali dvema, zadnjih 14 dni vadijo po individualnih programih, predvsem da ohranjajo telesno kondicijo in stik z žogo. Selektor je prepričan, da so vsi v dobri formi in da bodo dali vse od sebe, saj je zaradi tekmovalnega sistema vsaka tekma ključna.

Končni seznam

Na seznamu za tekmi s Španijo in Črno goro so Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mesiček, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac.

Slovenija je v dosedanjih štirih tekmah po dvakrat zmagala in izgubila. V drugem delu, ki se bo začel septembra, jo čaka novih šest tekem, vse točke iz prvega dela pa bodo štele tudi v nadaljevanju. Za zdaj kaže, da bodo novi tekmeci Turčija, Latvija in Ukrajina.


Najbolj brano