V novi številki Primorskih novic preberite

S 46 glasovi za in 25 proti so krajani z območja naselij Socerb, Kastelec, Črnotiče, Črni Kal, Gabrovica pri Črnem Kalu, Osp, Stepani, Rožar, Cepki, Rižana, Krnica in Kortine na zboru občanov v sredo podprli pobudo za razdelitev KS Črni Kal na dve krajevni skupnosti - KS Črni Kal in KS Hrastovlje. Danes zvečer so zbor pripravili tudi v Dolu pri Hrastovljah, kjer pa po naših informacijah odcepitvenih teženj ne odobravajo.

S sredinega zbora občanov Foto: Zdravko Primožič/FPA
S sredinega zbora občanov Foto: Zdravko Primožič/FPA

Nič o kupcu, pač pa o ukinitvi

Predstavniki sindikatov in sveta delavcev v Cimosu Kinematiki bi se morali na današnjem sestanku z upravo krovne družbe Cimos seznaniti s kupcem za svojo proizvodno dejavnost. Namesto tega pa so jim predstavili načrt za prenehanje dejavnosti Cimosa Kinematike in prenos dela programov ter dve tretjini zaposlenih na Cimos.

Dars išče izvajalca vzdrževalnih del na viaduktih na vipavski hitri cesti čez Rebrnice

Družba za avtoceste z javnim naročilom išče izvajalca vzdrževalnih del na vipavski hitri cesti. Z njimi bodo na območju petih viaduktov in pilotnih sten na območju Rebrnic izboljšali sistem odvodnjavanja ter s tem povečali stabilnost terena. Ker gre za plazovito območje, bodo izvedli še dodatne vrtine in vgradili inklinometre za ugotavljanje globine in količine dotoka podzemne vode, ki napaja plaz.

Brje pri Komnu: Od stražnice do glampinga

Nov lastnik nekdanje vojaške stražnice v neposredni bližini vasi Brje pri Komnu je na občino vložil prošnjo za spremembo namembnosti zemljišča iz kmetijske in gozdne rabe v območje, namenjeno površinam za turizem. Na njih bi rad uredil prostor za glamurozno kampiranje ali glamping, je zapisano v obrazložitvi sklepa za spremembo namembnosti.

Novogoriški svetniki so preložili obravnavo mladinske strategije

Čeprav je bilo predvideno, da bo mestni svet ta teden obravnaval novogoriško občinsko strategijo za mlade za obdobje prihodnjih petih let, je ni. Tako sta predlagala podmladek SD v mestu in skupina Goriška.si

“Moja Slovenija je dežela vseh njenih prebivalcev”

Dr. Marijanca Ajša Vižintin se posveča vključevanju učencev priseljencev v slovenski šolski sistem in medkulturnemu dialogu. A ne ostaja zaprta v pisarni: v projektu Le z drugimi smo usposablja učitelje in vzgojitelje, da bi ti lažje in bolje vključevali otroke, ki prihajajo k nam. Jutri objavljamo intervju z njo.

Smejal se bo do smrti - svoje ali tvoje?

Ha, med dvournim nastopom je John Cleese enkrat omenil Slovenijo, natanko ničkrat pa gostiteljico Hrvaško, in to sredi njenega glavnega mesta! Ja, še zmeraj zna ugrizniti. Eden najpomembnejših svetovnih komedijantov naše dobe, svojčas član kultne angleške skupine Monty Python, je med svojim prvim - in zadnjim, če mu gre verjeti - gostovanjem v naši regiji dvakrat napolnil zagrebško dvorano Vatroslav Lisinski.


Najbolj brano