Fifa kaznovala Srbe in Mehičane

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je srbski zvezi naložila denarno kazen v višini 10.000 švicarskih frankov zaradi političnega transparenta, ki so ga njeni privrženci izobesili na uvodni tekmi SP proti Kostariki, isto denarno kazen pa bo plačala tudi mehiška zveza zaradi neprimernega obnašanja njenih navijačev na tekmi z Nemčijo.

 Foto: SUSANA VERA
Foto: SUSANA VERA

MOSKVA > "Disciplinska komisija Fife je denarno kaznovala srbsko nogometno zvezo zaradi neprimernega in provokativnega političnega transparenta, ki so ga privrženci Srbije izobesili na tekmi proti Kostariki," je v sporočilu za javnost zapisala Fifa, ki pa ni navedla zapisa spornega sporočila na transparentu, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug. Na tej tekmi skupine E v Samari je Srbija ugnala Kostariko z 1:0, edini gol pa je dosegel srbski bočni branilec Aleksandar Kolarov.

Z enakim zneskom je kaznovana tudi mehiška zveza zavoljo neprimernega obnašanja mehiških navijačev, ki so žalili enega nemškega nogometaša na tekmi 1. kroga skupine F. Na tej tekmi v Moskvi so Mehičani premagali branilce naslova svetovnih prvakov iz Nemčije, zmagoviti gol pa je dosegel Hirving Lozano.

V kvalifikacijskem ciklusu za letošnje svetovni prvenstvo v Rusiji je Mehika bila kar 12-krat kaznovana zaradi homofobičnih vzklikov njenih privržencev, znani mehiški nogometaš Javier Hernandez Chicharito pa je privržence svoje države prek Instagrama pozval, da navijajo športno.


Najbolj brano