Slovenci blesteli v vseh kategorijah

Več kot 200 tekmovalcev iz 18 držav se je minuli konec tedna v vseh bodibilding kategorijah pomerilo na svetovnem prvenstvu IBFF 2018 v Brežicah. Deseterica Slovencev se je povzpela na stopničke od prvega do četrtega mesta, štirje malce niže. Primorka Ljiljana Rajčević iz Lucije je bila tretja v kategoriji miss fitness model over 40.

Ljiljana Rajčević iz Lucije,  tretja  miss fitness model over 40  Foto: IBFF
Ljiljana Rajčević iz Lucije, tretja miss fitness model over 40  Foto: IBFF

BREŽICE > Prvič v zgodovini bodibildinga so svetovno prvenstvo gostile Brežice. “Gre za velik organizacijski zalogaj in prireditelji si za opravljeno delo zaslužijo vsa priznanja. Ni enostavno gostiti tekmovalna zastopstva iz kar 18 držav. Zaradi tekmovalnih dosežkov sem ponosen tudi na vso slovensko ekipo,” je povedal predsednik svetovne zveze IBFF, mednarodni sodnik in trener ter večkratni svetovni prvak Duško Madžarović iz Kopra.

Presenečenje iz Lucije

Presenetila je Lucijčanka Ljiljana Rajčević, ki jo trenira Izolanka Vesna Žlogar, bivša svetovna prvakinja. Rajčevićeva je bila tretja v kategoriji miss fitness model over 40.

Okus po Primorski ima še več uspešnih tekmovalcev, članov koprskega California Fitnessa, ki jih trenira Madžarovič. Tako je bil Miha Košir iz Ljubljane drugi (kategorija athletic), Robert Oković iz Celja četrti (kategorija physique over), Nina Adrović iz Jesenic šesta (fitness model), Andrej Ušlakar iz Kranja četrti (profesionalci bodybuilding), Daniel Županić iz Pulja je zmagal med juniorji, Jure Krempl iz Slovenske Bistrice pa je bil peti (fitness model).

Bilderji tudi nad 80 let

A bera Slovenije je večja, saj so odličja prejeli še člani drugih klubov, in sicer: David Berke iz Murske Sobote (drugi, bodybuilding srednja), Jasmina Banovšek iz Celja (osma, fitness model nad 35), Aleš Svetina iz Ljubljane (četrti fitness nizka), Lovrenc Švegl iz Murske Sobote (četrti Juniorji), Boštjan Kukovec iz Celja (peti fitness nizka). Posebej je zablestel Sevničan Anton Žibertz zmago v kategoriji nad 80 let.


Najbolj brano