Mesto je varno tudi zaradi dela policistov

“Dan policije naj ne bo le formalnost, temveč tudi priložnost za samorefleksijo,” je v svoji poslanici ob prazniku policistov zapisal Simon Velički, generalni direktor policije. Ob tej priložnosti so zaposlenim na novogoriški policijski upravi včeraj podelili priznanja, spominski znak ter ščite policije.

Zlati ščit policije je včeraj prejel Bruno Ipavec (desno), vodja 
službe direktorja PU Nova Gorica. Foto: Luka Carlevaris
Zlati ščit policije je včeraj prejel Bruno Ipavec (desno), vodja službe direktorja PU Nova Gorica. Foto: Luka Carlevaris

NOVA GORICA > “Varnost je tudi dobrina, ki ima visoko ceno,” je včeraj v Novi Gorici dejal slavnostni govornik, direktor novogoriške policijske uprave Fabjan Kontestabile. Izrazil je zadovoljstvo, ker so se varnostne razmere pri nas tudi za policiste izboljšale, saj so dobili nov vozni park, opremo, orožje ...

“Stanje v naši policijski upravi je slabo le na področju kadrov, saj na policijski šoli ne uspejo izšolati toliko novih policistov, kolikor jih rabimo. Primanjkuje pa tudi vojakov in pravosodnih policistov,” je dejal. “Novogoriški policisti občanom zagotavljajo varnost, kar se izkazuje tudi s tem, da je bila Nova Gorica marca razglašena za najbolj varno mesto v Sloveniji,” je dodal.“

Prvo od dveh primorskih praznovanj dneva policije je s poslanico, naj ta dan ne bo le formalnost, ampak tudi priložnost za samorefleksijo, pospremil tudi generalni direktor policije Simon Velički. Med drugim je poudaril, da je varnost vrednota, ki jo lahko gradimo le s skupnimi močmi.

Za naslov najbolj varnega mesta v državi se je policistom zahvalil tudi novogoriški župan Matej Arčon. “Tovrstne nagrade so motiv sodelavcem in zgled za meščane, zato ste lahko ponosni na svoje delo,” je menil.

Na včerajšnji slovesnosti so podelili priznanja za sodelovanje, za dolgoletno delo, spominski znak za dolgoletno delo v posebni policijski enoti ter ščite policije.

Bronasti znak policije sta prejeli Gasilska zveza Idrija in Gorska reševalna služba Tolmin. Priznanja policije za dolgoletno delo so podelili zaposlenim za 10, 20, 30 in 40 let dela v policiji, podelili pa so tudi spominske znake policije za dolgoletno delo v posebni policijski enoti.

Zlati ščit policije je letos šel v roke Bruna Ipavca, vodje službe direktorja policijske uprave. Srebrni ščit policije so včeraj prejeli Milan Koletič, Matjaž Černuta, Marko Terbovšek in Iztok Berginc, podelili pa so še devet bronastih ščitov policije. Znak za 20-letno delo v policiji je včeraj prejel tudi predstavnik za odnose z javnostmi Dean Božnik. V kulturnem programu so nastopili člani kvarteta policijskega orkestra.


Najbolj brano