V novi številki Primorskih novic preberite

V lokalnem odboru Stranke modernega centra Koper in Ankaran je že pred časom prišlo do precejšnjega osipa članstva. Nezadovoljstva in razočaranja nad politiko stranke, ki je v minulem obdobju obvladovala državni zbor, in tudi nad delovanjem na lokalni ravni, je veliko.

V tokratnem sklicu koprskega občinskega sveta je že prišlo do 
precej kadrovskih premikov. Foto: Zdravko Primožič/FPA
V tokratnem sklicu koprskega občinskega sveta je že prišlo do precej kadrovskih premikov. Foto: Zdravko Primožič/FPA

DUTB: zanimanje za stanovanja je veliko

Na Okrajnem sodišču v Postojni bo prva dražba 27 stanovanj v soseski Park pod Javorniki. DUTB, ki ima na stanovanjih hipoteke, želi na ta način doseči čim boljše poplačilo. Dolenjgrad v stečaju in republiški stanovanjski sklad sta si zaradi spora glede lastništva stanovanj prizadevala za preklic dražbe, a jo je višje sodišče dopustilo.

Urejeno lastništvo obeta umirjeni skupščini

Konec junija se bodo na skupščini sešli delničarji Certe. Ob imenovanju novih nadzornikov bodo odločali tudi o delitvi dividend. Eta, katere četrtinska lastnica je Certa, z lanskimi 5,6 milijoni evrov dobička, slednji zagotavlja mirno načrtovanje razvoja. Po Certini se obeta, po dveh burnih, še umirjena skupščina krovnega holdinga.

Vsi v pripravljenosti, vrača se glasna Katrina

Kontejnerska ladja MSC Katrina, ki je marca z neobičajno glasnim brnenjem več dni in noči spravljala v obup bližnje in daljne stanovalce, bo znova priplula v Koper. Uprava Luke Koper in uprava za pomorstvo sta ladjarju MSC že pisala in mu predlagala dodatne ukrepe, ki bi omilili hrup.

Muze so postregle s srčno lepoto

Skladatelj Aldo Kumar in soustvarjalci so slovesno otvoritev 37. festivala čipk poimenovali Muze nad Idrijo. V mislih so imeli glasbene in klekljarske muze, ki so skozi tri dni stregle z najboljšim iz svojega repertoarja. Ob 12 razstavah čipk in spremljajočih umetnin še z raznovrstnim kulturnim in zabavnim dogajanjem.

Bač gre na svoje

Ilirskobistriški občinski svetniki so sledili na referendumu izraženi volji vaščanov Bača in na zadnji seji prejšnji teden s spremembo občinskega statuta ustanovili novo krajevno skupnost Bač. Njen pobudnik Peter Štavar je prepričan, da se bodo odslej lahko bolje razvijali, tako v novi kot v “stari” krajevni skupnosti.

Grde so in še nevarne

Pohodne površine v ajdovskem poslovno stanovanjskem kompleksu C-3 že dolgo kažejo rebra, a zdaj se, kot kaže, vendarle obeta sanacija. Občina je z etažnimi lastniki zahodnega dela objekta podpisala pogodbe o prenosu sorazmernega deleža lastništva na funkcionalnem zemljišču, z lastniki v srednjem delu se še dogovarja. Sanacijo bodo izvedli v enem koraku, so pa že poskrbeli za nekaj izboljšav.


Najbolj brano