Kdo bo novi Vujović

Slovenski rokometaši so danes veliko prej, kot so pričakovali, sklenili misijo svetovno prvenstvo 2019. Na Danskem in v Nemčiji v začetku prihodnjega leta tako sploh ne bodo branili senzacionalnega brona z lanskega prvenstva v Franciji. V dveh kvalifikacijskih tekmah so bili Madžari boljši. Njihovi hrusti so na igrišču veliko bolje uveljavljali svoje sposobnosti od slovenskih tekmecev, ki so svojo priložnost zapravili že na sobotni tekmi v Kopru. Izgubili so jo kar za pet golov, čeprav so bili po napovedih pred kvalifikacijskima tekmama favoriti. Tudi zaradi Veselina Vujovića, ki je, odkar je pred tremi leti postal selektor reprezentance, njen zaščitni znak za nepopustljivost in zanos.

V zadnjem letu je kot trener Kopra hitro postal tudi z naskokom najbolj prepoznaven obraz domačega prvenstva, njegova pojava na klopi pa vnaprejšnji porok, da tekme še zdaleč ne bodo dolgočasne. Konec rokometne sezone pa ob reprezentančnem neuspehu prinaša tudi novo klubsko prelomnico. Domače prvoligaško tekmovanje bo - kljub vrnitvi Celja in Gorenja v slovenske dvorane že od začetka sezone - osiromašeno prav za karizmatičnega Vujovića. Že ob njegovem prihodu v Koper pred letom dni, je bilo jasno, da se bo prej ali slej odzval na kakšno bolj privlačno ponudbo. Med zadnjimi reprezentančnimi pripravami v Kopru so se v Bonifiki - ne neopazno - mudili tudi predstavniki poljske Wisle. In ker po Vujovičevih besedah v Kopru niso izpolnili vseh obljub, je bil alibi za prekinitev ljubezni po letu dni pripravljen. Vujović je v koprskem rokometu nedvomno postavil drugačne temelje. Ne nujno tudi idealne za klub z omejenimi financami, čeprav te z občinsko pomočjo vendarle vzpodbudno rastejo.

Vujovićev prispevek v Kopru po rezultatih ni presegel vložka v njegov prihod, kot se je to sicer obrestovalo reprezentanci.

Pričakovane igralske okrepitve so sestavni del želenega napredovanja, tudi zavoljo večje konkurence za igralna mesta v ekipi. Toda v Kopru so pred letom dni kot največjo okrepitev stavili prav na trenerja Vujovića. Dejstvo je, da njegov prispevek v Kopru po rezultatih ni presegel vložka v njegov prihod, tako kot se je to sicer obrestovalo reprezentanci. Slovenija ima z največjim rokometnim imenom nekdanje skupne države - kljub zadnjemu zdrsu z Madžari - vendarle bron s SP, Koper pa je na domačih tleh z Vujovićem na klopi le ponovil četrto mesto.


Preberite še


Najbolj brano