Brez lastnega igrišča do zgodovinskih uspehov

Čeprav so bili vso sezono brezdomci, se nogometaši Plame iz Podgrada veselijo dveh zgodovinskih uspehov. Z drugim mestom v primorski ligi so si zagotovili napredovanje med tretjeligaše, po zaslugi uvrstitve v finale pokala MNZ Koper pa bodo nastopili tudi v glavnem delu tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije.

NK Plama iz Podgrada je novi tretjeligaš v zahodni skupini
NK Plama iz Podgrada je novi tretjeligaš v zahodni skupini 

PODGRAD > Gradbena dela na nekdanjem nogometnem igrišču v Podgradu, kjer stoji nova osnovna šola, so nogometaše začasno pregnala iz domačega okolja. Prvenstvene dvoboje v primorski ligi so gostili na igrišču v Krvavem Potoku, nekatere pokalne obračune pa v Ilirski Bistrici. Kljub logističnim zapletom so izpolnili načrte in si za rezultatski izkupiček zaslužijo pozitivno oceno.

“Ob FC Koper je bilo nerealno pričakovati, da bi bili v primorski ligi više kot drugi. Vedeli smo, da imamo ekipo, ki se je tudi v tako težkih razmerah sposobna zavihteti pod sam vrh in to nam je tudi uspelo. Ko je bilo jasno, da bomo drugi, smo stiskali pesti za Bilje v kvalifikacijah za napredovanje v drugo ligo. Z njihovim uspehom smo mi postali tretjeligaši,” je napet začetek junija opisal trener Plame Damjan Počkaj.

Strelci

Podgrajci so si v prvenstvenih dvobojih enakomerno porazdelili strelski delež, saj je prvi strelec kluba Jure Mahne dosegel šest zadetkov, Dragan Meš, Đoša Lazarević in Deni Božić so jih zabili pet, Vid Miklavčič in Igor Đurić sta nasprotnikovo mrežo zatresla po štirikrat, Tadej Tomažič, Mitja Jagodnik, Matej Kirn, Klemen Mezgec in Matjaž Ujčič pa po trikrat. Mrežo je uspešno čuval Anže Počkaj, izkušnje v branilski vrsti pa je prispeval Igor Marinac.

Nogometna druščina iz Podgrada je v odločilnih dvoboj potrdila, da premore dovolj kakovosti, saj je najprej iztržila remi proti nepremagljivim Koprčanom, nato pa je z visokima zmagama proti NŠ Ankaran in Avtoplusu Korte potrdila drugo mesto.

“Že v prvem krogu smo zaradi poškodbe ostali brez pomembnega člena naše zasedbe Klemena Mezgeca. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se zbrali in začeli nizati uspešne rezultate. Največja moč te ekipe je kolektiv in medsebojno prijateljstvo. Prav vsak igralec je prispeval k uspehu ekipe. Posebna izkušnja za te fante je bila finalna tekma pokalnega tekmovanja na Bonifiki, ki je bila nekakšna nagrada za naš klub. Kljub porazu ni bilo razloga za razočaranje, saj smo se predstavili v solidni luči,” je dodal Počkaj, ki s pomočnikom Brankom Andrejašičem ter trenerjem vratarjev Aldom Godino že razmišlja o naslednjih izzivih: “Tekmovanje v tretji ligi je bistveno zahtevnejše. Čim boljši vtis bomo skušali pustiti tudi v pokalnem tekmovanju. Moramo se dobro pripraviti na vse izzive, ki nas čakajo. Predpogoj za kvalitetnejše treninge je lastno igrišče. Ekipo bo treba okrepiti in povečati število treningov.

Član upravnega odbora NK Plama Podgrad Zdravko Kirn je pojasnil, da naj bi bila dela na novem igrišču končana do sredine junija. Ker bo treba nekaj časa počakati na kakovostno travnato površino, bodo pri Plami primorani v začetku nove sezone ponovno gostovati na bližnjih primernih stadionih. Kirn pričakuje, da bo lokalno gospodarstvo prepoznalo zgodovinski uspeh kluba in pomagalo zagotoviti manjkajoča sredstva.


Najbolj brano