Borut Mačkovšek: V športu je vse mogoče

Borutu Mačkovšku v soboto ni bilo lahko. Ne na igrišču, kjer so ga dočakali čvrsti prijemi tekmecev, ne po bolečem porazu slovenskih rokometašev z Madžari, ko je potrpežljivo odgovarjal na novinarska vprašanja.

Tudi Borut Mačkovšek (z žogo) je imel po spodbudnem začetku 
proti Madžarom precej težav.   Foto: Tomaž Primožic/FPA
Tudi Borut Mačkovšek (z žogo) je imel po spodbudnem začetku proti Madžarom precej težav.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Prav 26-letni Izolan bi lahko bil naslednja okrepitev Veszprema. Selektor in obenem trener najmočnejšega madžarskega kluba, ki se je v zadnji sezoni sicer moral posloviti od naslova, je bil seveda na to temo zadržan. “Če pride Borut Mačkovšek, bom vedel povedati čez kakšen teden,” je odvrnil Ljubomir Vranješ. Levi zunanji rokometaš Celja Pivovarne Laško je v Kopru seveda vrtel reprezentančni film s prve tekme.

“Nismo bili tako agresivni, kot smo se dogovorili, tekmeci pa so nas razbijali s streli od daleč, ki so njihovo najmočnejše orožje. Madžarski prijemi v obrambi so bili pričakovani, precej manj pa naše težave z igralcem več,” je povedal Mačkovšek.

Hitrejša igra, s katero naj bi načeli tekmeca, ni prišla do izraza. Čemu?

“Ne morem reči, da se nismo trudili. Madžari so se dobro vračali v obrambo in zdržali naš ritem. Morda smo menili, da se bodo prej utrudili, a se ni zgodilo. Če želimo upati na pozitiven izid, se bo treba zbrati in dvigniti obrambno raven. Ni druge.”

Začetek je bil sicer spodbuden. Kje se je potem zalomilo?

“Kot že rečeno, ključ je v obrambi. Na prvi tekmi smo si privoščili preveč napak in prejetih golov. Skoraj 30 je absolutno preveč za takšen dvoboj. Po drugi strani smo imeli težave tudi v napadu. Pričakoval sem, da bodo njihovi dvometraši precej bolj usmerjeni na črto, a so po potrebi izpadali in odigrali globlje v obrambi.”

Je pet golov moč nadomestiti?

“V športu je vse mogoče. Pet zadetkov se lahko nadomesti v petih minutah, a vemo, da nas v Veszpremu čakata vroče navijaško ozračje in še bistveno težja tekma kot doma.”


Najbolj brano