Piramida mladih raste

Sedem let po krizi ženskega rokometa na Goriškem je RK Šempeter Vrtojba zrasel v čvrst kolektiv. Deklice so med najboljšimi v državi, ponovno pa je zaživela članska ekipa.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

ŠEMPETER > V soboto je bil v Športnem centru Hit v Šempetru, kjer domuje Ženski rokometni klub Šempeter Vrtojba, dan rokometa. Za žogo se je podilo 16o ljubiteljev te igre vseh generacij. Staršem in prijateljem so svoje znanje najprej pokazala najmlajša dekleta v krožkih, sledile pa so še medsebojne tekme deklic in kadetinj. Pri mladinkah v klubu zaenkrat še zija vrzel, v minuli sezoni pa je ponovno zaživela članska ekipa, ki je pod vodstvom Andreja Pajntarja v prvi B ligi zasedla peto mesto.

Za vrhunec programa so poskrbele prav članice, ki so se pomerile s selekcijo klub skih trenerjev in članov uprave društva. Višjim in močnejšim moškim tekmecem, katerih jedro so sestavljali stari znanci z rokometnih igrišč - Mirko Žvokelj, Jan Žbogar, Domen Pelicon in Luka Stanič, so se dekleta v prvem polčasu dobro upirala (11:13), v drugem pa so predvsem zaradi odličnega vratarja trenerske ekipe izdatneje zaostala (20:28), čeprav so s hitrostjo in kombinatoriko prišle do lepega števila neoviranih strelov.

Dosežki RK Šempeter Vrtojba v minuli sezoni, članice, 1. b liga - 5. mest0; kadetinje - 17. mesto; starejše deklice B - 11. mesto; ml. deklice A - 5. mesto; ml. deklice B - 14. mesto.

Predsednik Sergij Grmek, ki je pred sedmimi leti klubsko zgodbo s tedaj komaj desetimi dekleti začel praktično znova, je nad razpletom sezone navdušen: “V tekmovalnem pogonu imamo 80 deklet v vseh selekcijah z izjemo mladinske, s krožki pa pokrivamo šole od Deskel do Dornberka. Z dekleti dela skupno sedem trenerjev, ki so kot nekdanji in sedanji rokometaši ter kot osebnosti dekletom pravi vzorniki. Klub se številčno krepi, vzpostavili pa smo tudi sodelovanje z Mlinotestom, od koder bomo za člansko ekipo dobili tri mlade igralke, ki bi v hudi konkurenci za igralne minute v prvi A ligi sicer preveč sedele na klopi. Mislim, da bomo v novi sezoni sposobni v vseh selekcijah narediti rezultatski korak naprej. Posebej dobro kaže z nadarjeno generacijo deklic, rojenih v letih 2004 in 2005.”


Najbolj brano