Joksimović na tnalu

V vrstah edinega primorskega košarkarskega prvoligaša so še aktivni, saj člani (ne vsi) na dopust odhajajo z 22. junijem. Pri novih kadrovskih potezah ne bodo hiteli.

Verjetno ni veliko možnosti, da bi Nebojša Joksimović (desno) 
ostal v koprskem dresu. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Verjetno ni veliko možnosti, da bi Nebojša Joksimović (desno) ostal v koprskem dresu. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > “Opazujemo igralce, spremljamo dogajanje na trgu, vendar so trenutno cene še zelo visoke. Nič ne bomo hiteli, saj je velik del ekipe sestavljen, tako da se nam nič ne mudi,” je povedal direktor kluba Matej Avanzo. Števec se je tako trenutno ustavil pri treh odhodih (Shaun King, Gezim Morina, Mirko Mulalić) in dveh prihodih iz ljubljanske Ilirije, kar je v skladu z načrtom, ki ga imajo v koprskem klubu, da bi pripeljali čim več mlajših domačih igralcev. Po koncu prvenstva sta vrste slovenskih pokalnih prvakov okrepila slovenska reprezentanta Luka Vončina in Žan Mark Šiško, ki sta s tigri podpisala dvo- oziroma triletno pogodbo, obenem pa sta na seznamu za reprezentančno akcijo konec meseca v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Še nekaj igralcev pa bo povabljenih v znova obujeno reprezentanco B, ki bo odšla na turnejo po Kitajskem.

Med kočljive kadrovske zadeve sodi usoda kapetana Nebojše Joksimovića, ki se je po prvem letu novega zagona primorske prvoligaške košarke minulo poletje po 14 letih zdomstva vrnil v domač kraj. 37-letni branilec je edini igralec starega KK Koper mladi (ta je pozneje doživel pretvorbo v Famnit in nazadnje v KD Koper), ki mu je uspela dolga kariera na višji mednarodni ravni. Že dalj časa se v košarkarskih krogih širijo ugibanja, da v Kopru ne bo dokončal dvoletne pogodbe. Vzrok za to naj bi bila razhajanja s trenerjem Jurico Golemcem. Joksa, kot je vzdevek koprskega veterana, nam je potrdil, da potekajo pogovori za prekinitev pogodbe in da je klubu predstavil svoje pogoje, prav tako pogovore potrjuje direktor Avanzo. “O tem se trenutno še pogovarjamo, zgodba še ni zaključena,” je bil kratek direktor. Vendarle se zdi, da je Joksimović svojo zgodbo v Primorski končal, nikakor pa ne misli končati z aktivnim igranjem.

Zdaj je že jasno, da bo Sixt zelo verjetno tudi prihodnjo sezono ob državnem prvenstvu igral v regionalni ligi ABA 2, saj je prijavo že oddal. Zelo malo možnosti je namreč, da bi se klub neposredno uvrstil v Fibino ligo prvakov.


Najbolj brano