Razbrazdali bodo asfalt in omejili hitrost

Po včerajšnjem članku o nevarnem ovinku na glavni cesti med Ilirsko Bistrico in Ribnico, v katerem je pred nekaj tedni umrl 36-letnik iz Jelšan, so nam z direkcije za infrastrukturo pojasnili, da bodo takoj izvedli prve ukrepe za izboljšanje varnosti, izvajajo pa tudi podrobno analizo ovinka.

Nevarni ovinek naj bi že kmalu postal vsaj nekoliko varnejši. Foto: Danijel Cek
Nevarni ovinek naj bi že kmalu postal vsaj nekoliko varnejši. Foto: Danijel Cek

GORNJA BITNJA > Včeraj smo poročali, kako burno so se predvsem domačini in bistriški župan Emil Rojc odzvali na nevarno stanje ceste v ovinku med odcepom za Smrje in Gornjo Bitnjo na glavni cesti od Ilirske Bistrice do Pivke. V ovinku se ob skoraj vsakem dežju dogajajo hude nesreče, v eni takih je pred tremi tedni umrl 36-letnik iz Jelšan, ki se je peljal v službo. Težave v ostrem in nepreglednem ovinku imajo predvsem prazni tovornjaki, ki jim sredi ovinka prikolico odnese na nasprotni vozni pas, nato pa tam konča še preostali del tovornjaka.

Natanko tako se je zgodila tudi zadnja nesreča s smrtnim izidom, pred letom dni pa je v podobni nesreči komaj preživel Andrej Fatur iz Ilirske Bistrice. Ta je po zadnji nesreči klical in pisal direkciji za ceste, se oglasil tudi na bistriški policijski postaji in ugotovil, da so policisti direkciji že lani priporočili, naj popravi drseči asfalt v ovinku in pred ovinkom omeji hitrost.

Očitno so pritiski zalegli, saj so nam včeraj z direkcije sporočili, da so aktivno pristopili k reševanju težav v tem ovinku. “Trenutno potekajo podrobne analize in meritve voziščne konstrukcije ter tehničnih elementov ceste. Takoj po zaključeni analizi bo direkcija, v kolikor bo tako izkazovala analiza, začela z ustreznimi ukrepi,” so zapisali v svojem odgovoru. Kateri naj bi bili ti ukrepi, bo pokazala analiza.

Medtem pa so po naročilu direkcije cestarji pred ovinek že postavili dodaten znak za nevarnost, v samem ovinku opremili smerne puščice s fluorescentnim robom, ob notranjem robu ovinka pa posekali drevesa in grmovje. Z direkcije so še sporočili, da bodo v kratkem razbrazdali asfalt v omenjenem ovinku in na tem odseku omejili hitrost na vsega 40 kilometrov na uro. Na direkciji so sicer zagotovili, da bodo to storili takoj, kdaj natančno pa niso pojasnili.


Najbolj brano