Koprska banka: 80 zaposlenih v Ljubljano

“Vsekakor bo sindikat članom pomagal, kolikor je v njegovi moči oziroma pristojnosti,” je zagotovila Nada Zavrtanik, sindikalna predstavnica koprske Intese Sanpaolo, nekdanje Banke Koper. V Ljubljano se seli od 80 do 82 zaposlenih iz koprske banke, smo izvedeli iz neuradnega, a zanesljivega vira. V upravi banke včeraj niso imeli komentarja.

Prostori v koprski banki se bodo zaradi selitve zaposlenih v 
Ljubljano nekoliko izpraznili.
Prostori v koprski banki se bodo zaradi selitve zaposlenih v Ljubljano nekoliko izpraznili.  

KOPER > “Sindikatu so bili predstavljeni razlogi za selitev v Ljubljano,” je povedala Nada Zavrtanik, sindikalna predstavnica koprske Intese Sanpaolo. Po njenih besedah so upravi banke, ki jo vodi Jozef Kausich, že v preteklih mesecih zastavljali vprašanja glede selitve in jo seznanjali s problemi, ki so jih zaznali glede na pogovore z zaposlenimi. “Podatek o številu zaposlenih, ki naj bi se vozili na delo v Ljubljano, je znan,” je bila skromna s pojasnili. Dodala pa je, da ves čas sodelujejo s Sindikatom bančništva Slovenije, krovnim sindikatom v Ljubljani, v katerega je vključen tudi sindikat Intese Sanpaolo. “Ta bo nudil pravno pomoč našim članom in odgovarjal na vsa njihova vprašanja, če ali ko jo bodo potrebovali,” je sklenila Zavrtanikova.

Krepitev poslovanja z velikimi podjetji

Vprašanja glede selitve smo naslovili tudi na koprsko banko Intesa Sanpaolo, a včeraj še niso imeli komentarja na naše informacije. V banki so pred tedni sporočili, da je novi strateški načrt glede njihovega prihodnjega poslovanja v zaključni fazi in da ga bodo najprej predstavili vodstvu divizije hčerinskih bank znotraj skupine, po potrditvi pa še zaposlenim in zatem javnosti. O strateškem načrtu je do zdaj znano le, da med drugim predvideva odprtje centra za poslovanje z velikimi podjetji v Ljubljani, predhodno so v banki izvedli tudi testiranje kompetenc zaposlenih, kar je vzpodbudilo govorice o večjem odpuščanju.

Vojko Čok

nekdanji predsednik uprave Banke Koper

“Ni smiselno jokati za tistim, kar gre, pač pa velja izkoristiti priložnosti, ki se nam na novo ponujajo. To pa nam ne gre od rok, poglejmo samo na rast logistike in kako nismo zmožni zagotoviti infrastrukture za njen nadaljnji razvoj.”

Po dostopnih podatkih je koprska banka Intesa Sanpaolo konec lanskega leta imela 752 zaposlenih, pri čemer jih po oceni nekaj manj kot polovica dela v Kopru. Banko je pred dobrim letom formalno lastniško prevzela Privredna banka Zagreb, ki je sicer del iste skupine Intesa Sanpaolo.

Vojko Čok: “Ni smiselno jokati”

“Selitev ni presenečenje, krepitev poslovanja z velikimi podjetji so napovedali že ob spremembi imena banke. Bolj logično je, da te aktivnosti, ki se nanašajo na vso Slovenijo, izvajajo iz Ljubljane kot pa iz Kopra,” komentira napovedi selitve nekdanji dolgoletni predsednik uprave Banke Koper in njen poznejši prvi nadzornik Vojko Čok.

Sam meni, da gre za trende, za katere ni imuna ne Slovenija ne preostali del sveta. “Ni smiselno jokati za tistim, kar gre, pač pa velja izkoristiti priložnosti, ki se nam na novo ponujajo. To pa nam ne gre od rok, poglejmo samo na rast logistike in kako nismo zmožni zagotoviti infrastrukture za njen nadaljnji razvoj,” meni.


Najbolj brano