Predčasnega glasovanja se je udeležilo 3,1 odstotka volilnih upravičencev

Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je v četrtek predčasnega glasovanja na predčasnih volitvah v DZ udeležilo 20.857 volivcev oziroma 1,22 odstotka vseh volilnih upravičencev. Skupaj je tako v treh dneh predčasno oddalo svoj glas 53.158 volivcev, kar je 3,1 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili iz Državne volilne komisije.

Izidi predčasnega glasovanja tokrat prvič ne bodo znani že takoj 
po zaprtju volišč, v nedeljo ob 19. uri. Foto: Daniel Novakovič/STA
Izidi predčasnega glasovanja tokrat prvič ne bodo znani že takoj po zaprtju volišč, v nedeljo ob 19. uri. Foto: Daniel Novakovič/STA

SLOVENIJA > Na predčasnih volitvah pred štirimi leti je tretji dan predčasno glasovalo 23.283 volivcev (oziroma 1,36 odstotka upravičencev), v treh dneh pa skupaj 66.754 volivcev (oziroma 3,9 odstotka vseh volivcev).

Predčasno glasovanje je na 63 voliščih, ki so večinoma določena na sedežih okrajnih volilnih komisij, potekalo od torka do četrtka. Izidi predčasnega glasovanja tokrat prvič ne bodo znani že takoj po zaprtju volišč, v nedeljo ob 19. uri. Državna volilna komisija je sklenila, da lahko volilni odbori šele v nedeljo po zaprtju volišč začnejo šteti glasovnice. Bodo pa takrat znani izidi vzporednih volitev, ki jih pripravljajo v nekaterih medijih.

Na osmih državnozborskih volitvah se bo sicer za naklonjenost nekaj več kot 1,7 milijona volivcev potegovalo več kot 1600 kandidatov na 25 kandidatnih listah. Danes se zaključuje volilna kampanja pred nedeljskimi volitvami. Opolnoči pa bo začel veljati molk in bo vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano.


Najbolj brano