Na Sončkovih igrah so bili pogledi uprti v nebo

Danes dopoldne so bili v Novi Gorici vsi pogledi uprti v nebo. Zato je poskrbel Sonček, ki je na travnik pred stavbo Mestne občine Nova Gorica privabil množico otrok.

Doskok padalcev je navdušeno pospremila množica otrok.  Foto: Luka Carlevaris
Doskok padalcev je navdušeno pospremila množica otrok.  Foto: Luka Carlevaris

NOVA GORICA > Ko Športno društvo Sonček pripravi dogodek, je prijetno vselej povezano s koristnim. Otroški živžav, ki je v morju prepoznavnih Sončkovih simbolov zaznamoval dogajanje v središču mesta, je resnično priznanje za prizadevne prireditelje in nepogrešljive člane društva.

Obiskovalcem so na igriv in domiseln način predstavili pisano paleto športnih dejavnosti, ki so jih malčki z velikim veseljem tudi preizkusili. Na posrečeno postavljenem poligonu je bilo sila živahno. Veliko pozornosti na Sončkovih igrah je bila deležna improvizirana naprava za smučarske skoke, pa hokejski preizkus, pri katerem so sodelovali gostje iz jeseniškega kluba...

Po običaju pa so prav poseben pečat dogodku dali trofejni slovenski padalci, pripadniki slovenske vojske. Pilot Blaž Pavlin ter padalci Roman Karun, Uroš Ban in Borut Erjavec so pokazali svoje veščine v zraku in natančno doskočili s Sončkovimi zastavami. Tradicionalni dogodek, ki ga društvo v takšni ali drugačni obliki pripravlja že 25 let, pomeni tudi simbolni uvod v pestro poletno dogajanje ob Soči.


Najbolj brano