Zasegli ponarejene in ukradene tablice

V tržaškem zaporu je končal 50-letni srbski državljan Dragan A., ki se je po ugotovitvah tržaških policistov ukvarjal s tatvinami avtomobilov in jih nato preprodajal v drugih državah. Zasegli so mu večjo količino ponarejenih in ukradenih registrskih tablic.

V garažnem boksu so bile na zalogi različne ponarejene in 
ukradene registrske tablice. Foto: Kvestura Trst
V garažnem boksu so bile na zalogi različne ponarejene in ukradene registrske tablice. Foto: Kvestura Trst

TRST > Do Dragana A. je policiste pripeljala tatvina avta, ki jo je lastnik prijavil na območju Tržiča. Med zbiranjem informacij in preverjanjem okoliščin so jih sledi pripeljale do garažnega boksa, v katerem so opazili manjši avtomobil bele barve. Skozi vratne reže so uspeli razbrati tudi registrske oznake, vendar so kasneje ugotovili, da oznake pripadajo drugemu avtu, ki je bil parkiran na območju Roviga. In tablice so bile na njem.

Počakali so ga

Policisti so potrpežljivo čakali in zvečer dočakali 50-letnega srbskega državljana Dragana A., ki je prišel do garažnega boksa in vstopil. Možje postave so vstopili takoj za njim in se najprej prepričali, da je avto v notranjosti dejansko tisti, ki je bil ukraden prejšnjo noč. Nanj sta bili nameščeni različni ponarejeni tablici.

Ključavnica in deli armaturne plošče so bili delno demontirani, prtljažna vrata odprta, v notranjosti avta pa so bile nekatere elektronske naprave, priklopljene na motor in namenjene njegovemu vžigu.

Našli opremo in orodje

Med preiskavo so našli več elektronskih daljinskih upravljalnikov, avtomobilske ključavnice, ključe, različno orodje in elektronsko opremo, vrsto ponarejenih registrskih tablic, pa tudi ukradene z drugih vozil. Prav tako je imel v garaži že pripravljene ploščice s ponarejenimi številkami šasij.

Preiskovalci so prepričani, da je srbski državljan ukradene avte na novo opremil s ponarejenimi številkami šasij in registrskimi tablicami ter jih “izvažal” v tujino, kjer jih je prodajal.

Med preiskavo so še ugotovili, da so italijanski pravosodni organi Draganu A. v preteklosti že izrekli ukrep izgona in da je tudi zapustil Italijo, v katero pa se je nato nezakonito vrnil in prebival na tržaškem območju. Aretirali so ga in odpeljali v tržaški zapor, kjer bo počakal do sojenja. V tem času bodo poskušali ugotoviti, kakšen je bil obseg njegovega delovanja in ali je deloval sam.


Najbolj brano