Cestninske postaje postajajo preteklost

Od včeraj je na vipavski hitri cesti zaprt priključek Ajdovščina v smeri proti Novi Gorici, na primorski avtocesti pa na priključku Postojna danes začenjajo z rušenjem cestninske postaje. Vozniki tako lahko računajo na nekaj dodatnih nevšečnosti v prometu.

Cestninska postaja Log bo kmalu le še spomin. Foto: Dars
Cestninska postaja Log bo kmalu le še spomin. Foto: Dars

POSTOJNA, AJDOVŠČINA > Danes ob 9.30 zaradi rušitve cestninske postaje za ves promet zapirajo priključek Postojna na primorski avtocesti. Uvoz na avtocesto proti Ljubljani bo povsem zaprt dvakrat po tri dni: od danes do petka do 4. ure zjutraj ter od 8. junija od 9.30 do 11. junija do 14. ure.

Voznikom na voljo priključka Razdrto in Unec

Izvoz z avtoceste iz koprske smeri za Postojno bo zaprt do zaključka vseh rušitvenih del na priključku Postojna proti Ljubljani, to je do 11. junija. V tem času lahko vozniki uporabljajo priključek Razdrto, ki je po končani rušitvi tamkajšnje cestninske postaje spet odprt za promet, ali priključek Unec. Po 11. juniju bodo začeli rušiti še cestninsko postajo Postojna v smeri proti Kopru.

Priključek Postojna bo v smeri proti Ljubljani zaprt do 11. junija, nato bodo zaprli še smer proti Kopru.

Že od včeraj popoldne je na vipavski hitri cesti, kjer izvajajo obnovitvena dela, zaprt priključek Ajdovščina proti Novi Gorici. Predvidoma bo zaprt do 12. junija, promet pa je v tem času urejen preko priključkov Vipava ali Selo. Sledila bo še zapora priključka na drugi stani hitre ceste. Kot je znano, med Vipavo in Selom obnavljajo 7,7 kilometra hitre ceste.

Na gorenjski avtocesti pa bo od danes do predvidoma 11. junija zaprt priključek Vodice, in sicer zaradi obnove avtoceste. Ta poteka v sklopu rušitve cestninske postaje Torovo, obvoz pa je urejen.

Tudi rekonstrukcija avtoceste

Odstranjevanje cestninskih postaj je bilo po vzpostavitvi elektronskega cestninjenja DarsGo, ki za težka vozila velja od 1. aprila, le še vprašanje časa. V začetku maja so začeli z rušitvenimi deli na cestninski postaji Torovo, sledila je cestninska postaja Log.

V sklopu preureditve cestninskih postaj Nanos, Dane, Logatec, Unec, Razdrto in Postojna bodo rekonstruirali avtocesto v neposredni bližini v skupni dolžini 4,1 kilometra.

Medtem na primorski avtocesti na viaduktu Ravbarkomanda nadaljujejo z obnovitvenimi deli, ki naj bi predvidoma trajala do septembra.


Najbolj brano