V Domžalah bo vroče

Nedeljski zadnji krog državnega prvenstva bo zanimiv kot že dolgo ne. Pod večjo ali manjšo lupo bodo štiri od petih tekem prve slovenske nogometne lige. Le dvoboj Krško : Celje bo zgolj revialen.

Nogometaše Gorice (v belo-modrih dresih) za konec čaka pot v 
Maribor, Ankarančani pa ostajajo v novogoriškem športnem 
parku, kjer bodo v nedeljo gostili Aluminij. Foto: Foto Lado/ND Gorica
Nogometaše Gorice (v belo-modrih dresih) za konec čaka pot v Maribor, Ankarančani pa ostajajo v novogoriškem športnem parku, kjer bodo v nedeljo gostili Aluminij. Foto: Foto Lado/ND Gorica

NOVA GORICA > Čeravno bo vrhunec klubske tekmovalne sezone na stari celini napočil jutri, ko se bosta v finalu lige prvakov pomerila Real Madrid in Liverpool, pa za navijače in ljubitelje slovenske nogometne scene ni dvoma. Obračun v Kijevu bo le za predjed, glavna pride na vrsto v nedeljskem popoldnevu.

Stadion v Domžalah, kjer bo gostovala vodilna Olimpija, je že razprodan. Zeleno-beli privrženci se nadejajo ponovitve scenarija izpred dveh let in bodo v športnem parku bržkone v večini. Gostitelji so sicer zacementirani na tretjem mestu, a bodo gotovo poskušali mešati štrene pri vrhu. Domžalčani so s pol moči in premešano zasedbo opravili s Triglavom, kar pomeni, da bodo prvokategorniki sveži in nabrušeni. Vrhunski motiv bo gotovo imel tudi Simon Rožman. Za zdaj se nadvse udobno počuti v Domžalah, a ne gre dvomiti, da ambicije v slovenskem prostoru segajo do klopi Olimpije in Maribora, ki v nedeljo potrebuje tudi pomoč Domžal.

Z Gorico naj bi branilci lovorike opravili tudi brez najboljšega strelca prve SNL, kaznovanega Luke Zahovića, ki je v spomladanskem delu zadeval kot za stavo. Trener Darko Milanič še vedno verjame v šampionski zasuk, kar je obenem tudi poziv obiskovalcem, da po tednu dni ter nesrečnem in nespretnem razpletu derbija z Olimpijo spet dodobra napolnijo Ljudski vrt, gotovo pa bodo privrženci vijoličastih pozorni tudi na razplet tekme v Domžalah.

V vsakem primeru naj Novogoričani, ki morajo rešiti še kar nekaj polj v kadrovski križanki, ne bi posegali v mariborske izračune. Enim nogometašem Gorice se iztekajo pogodbe, za druge naj bi se zanimali tuji snubci. Nogometna tržnica se zlasti pri naših zahodnih sosedih hitro segreva. Za Jako Kolenca bojda povprašujeta italijanska drugoligaša, Carpi in Avellino. Bomo videli. Po drugi strani gojijo Novogoričani še nekaj upov - resda minimalnih - za četrto mesto, ki bi lahko spet prineslo evropsko vozovnico. Na Štajersko gotovo ne bodo šli zgolj na nedeljski izlet. Po spomladanski domači šestici se tudi ne bodo igrali z ognjem, čeravno za konec potrebujejo zmagoviti podvig, ob tem pa Rudar doma ne bi smel osvojiti niti točke proti Triglavu.

Kranjčani so na lestvici resda pred Ankarančani, a se po nedeljskih obračunih kaj lahko znajdejo na zadnjem mestu, ki v vsakem primeru pomeni izpad. Ankaran bo v Novi Gorici namreč gostil Aluminij, ki je brez prvoligaških skrbi. Še več, gotovo bo prihranil glavne adute za sredin zaključek klubske sezone in finale slovenskega pokala, v katerem bo v Stožicah poskušal presenetiti Olimpijo.


Najbolj brano